StoryEditor
Hrvatskanajavili i prosvjed pred vladom

Ništa od dogovora, štrajk u školama ide dalje: sindikalisti objavili u kojim županijama neće biti nastave naredna četiri dana

Piše PSD
4. studenog 2019. - 11:47

Nakon sastanka u ministarstvu rada s ministrima Josipom Aladrovićem, Zdravkom Marićem i Blaženkom Divjak sindikati prosvjetnih djelatnika poručili su da do dogovora nije došlo te da se štrajk u školama nastavlja.

"Ovo je prvi razgovor na kojem smo od Vlade dobili obećanje da će njihov prijedlog biti u pisanoj formi, a mi smo zatražili od Vlade da se o našem prijedlogu isto tako očituje. Dogovorili smo se da ćemo se ovaj tjedan sastati ponovno. Točan termin nije dogovoren", rekao je Mihalinec, dodavši da sve aktivnosti sindikata i štrajkovi idu dalje, prenosi N1.

"Štrajk ide dalje dok ne dođemo do zadovoljavajućeg dogovora", rekao je čelnik Sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec.

Kaže da su na sastanku razmijenili argumente, iznijeli zahtjeve i dali prijedlog kako izaći iz ove situacije.

"Štrajk je danas krenuo 17. dan, svi zaposleni, i učenici, ako i njih računamo, su peti dan danas u štrajku i štrajk ide dalje, tako dugo dok ne postignemo zadovoljavajuće rješenje. Sve što postignemo i do čega dođemo u pregovorima ili ne dođemo, dat ćemo svim članovima i nečlanovima koji sudjeluju u ovome na referendumsko izjašnjavanje", rekao je Mihalinec, prenosi N1.

Podsjetimo, nastave danas nema u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj, sutra u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, a u srijedu u cijeloj Hrvatskoj. 

Sindikati su u podne održali presicu u kojoj su otkrili detalje o daljnjem razvoju štrajka.

U četvrtak štrajkaju Istarska i Šibensko kninska, a u petak Vukovarsko srijemska i Karlovačka županija, objavili su.

Najavili i veliki prosvjed u srijedu pred Vladom.

"Okupljanje prosvjednika bit će na Trgu Republike Hrvatske u 10 sati. Povorka kreće u 11 sati", najavio je Mihalinec.

 

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 13:13