StoryEditor
Hrvatskasmješteni u bolnicu

Neobični događaj kod Gline: trudnica ilegalno prešla granicu pa dobila trudove, policajci joj pomogli roditi u šumi

Piše Hina
6. studenog 2019. - 14:13

Migrantica iz Iraka u visokom stupnju trudnoće, koja je sa suprugom ilegalno prešla državnu granicu i ušla u Hrvatsku, porodila je u šumi kod Gline žensku bebu, prije dolaska Hitne pomoći koju su pozvali hrvatski policajci nakon što su iz zatekli u šumi, priopćila je u srijedu policija.

Policija je jučer poslijepodne u šumi na glinskom području zatekli dvoje stranih državljana za koje se sumnjalo da su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz sisačko-moslavačke Policijske uprave. 

Žena je bila u visokom stadiju trudnoće pa su policijski službenici, zbog trudova koje je osjećala, odmah pozvali Hitnu medicinsku pomoć obližnje bolnice. Međutim, trudnica se prije dolaska Hitne pomoći na mjestu događaja porodila. Žena i ženska beba koja je došla na svijet, vozilom Hitne pomoći prevezeni su u sisačku Opću bolnicu.

Daljnjim provjerama je utvrđeno da je riječ o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske. 

Muškarac je prilikom policijskog postupka izrazio namjeru za traženjem azila i smješten je u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici, navode iz PU sisačko-moslavačke.

#POLICIJA#IRAK#POROD#GLINA#MIGRANTI

Izdvojeno

07. srpanj 2020 12:00