StoryEditorOCM
Hrvatskaodmor ratnika

‘Neću se ljutiti na ministra Matića ako ne uvaži moj stav’

Piše PSD.
13. kolovoza 2013. - 17:46

Savjet za branitelje pri Ministarstvu branitelja, čiji su se članovi Roko Mijić i Ivica Pandža Orkan u našem listu požalili na tretman Savjeta od resornog ministra Predraga Matića Freda, od svog osnivanja u siječnju prošle godine do danas sastao se samo šest puta. U Ministarstvu branitelja kažu nam da se sjednice Savjeta organiziraju kada za to postoji realna potreba.

– Članovi Savjeta s ministrom Matićem se sastaju kada određene teme ili problemi postaju aktualni – pojašnjavaju u Ministarstvu. U Savjetu je, kako doznajemo, 16 članova. Riječ je, među ostalima, o Boži Zadri, predsjedniku Udruge veterana 4. gardijske brigade, bojniku Stevi Šimunoviću (ratna Druga bojna 2. gardijske brigade “Gromovi”), Ivici Arbanasu, predsjedniku zadarske Hvidre, Ivanu Grbavcu Cobri, prvom zapovjedniku Vojne policije HV-a, Ljiljani Alvir, predsjednici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Đuri Dečaku, čelniku jedne od najvećih udruga dragovoljaca Domovinskog rata, i Tomislavu Josiću, zapovjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Božo Zadro kazao nam je da nije upoznat s prigovorima Mijića i Orkana na ulogu koju je Savjetu dodijelio ministar Matić.

– Stoga to ne bih komentirao, a mogu kazati da imam dobru suradnju s ministrom Matićem – poručio nam je Zadro. U Savjetu je i Zdravko Lončar, predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a, koji je suglasan s prijedlozima da se Savjet češće sastaje.

– Sve zavisi od toga tko ima kakva očekivanja od Savjeta, pa različita očekivanja ne bih komentirao. Ako netko misli da bi Savjet trebao donositi odluke, onda se to tijelo ne bi zvalo tako kako se zove. Svoju ulogu u Savjetu vidim kao davanje mišljenja i stavova koje ministar može i ne mora uvažiti. Ne mogu se ljutiti na njega ako ne uvaži moje mišljenje – naveo nam je Lončar.

Popis članova Savjeta zaključuju Miroslav Josić, Željko Soldo, Marko Matanović, Zvonko Pausić i Božo Kožul. Nazočnost Solde, koji je čelnik HSP-a Sisačko-moslavačke županije, svjedoči kako ni aktivna uloga u politici nije bila prepreka za članstvo u Savjetu za branitelje.


PIŠE: VEDRAN MARJANOVIĆ
FOTO: DANIJEL SOLDO / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 01:22