StoryEditorOCM
Hrvatskaiznimna žena

Nataša Šantić je najradnica u Hrvatskoj. Nije imala lak život, no nikad se ne predaje i kaže: ‘To što radim, radim zaista srcem‘; Kolege o njoj imaju najljepše riječi

Piše PSD
25. studenog 2022. - 13:14

Najradnica u Hrvatskoj za 2022. godinu vjeroučiteljica je Nataša Šantić iz đakovačke Ekonomske škole "Braća Radić". Pobjeda joj je donijela nagradu "Dr. Dražen Glavaš" i iznos od 100 tisuća kuna, a dio će nagrade donirati. Među 800 prijavljenih kandidata, bila je jedina iz Osječko-baranjske županije, javlja HRT.

Kada je natjecanje ušlo u završnicu i kad je na kraju doznala da je najbolja radnica u Hrvatskoj, đakovačka je vjeroučiteljica

Nataša bila dirnuta, ali i zahvalna.

- Iako ne radim nešto da bih dobila priznanje, jer to radim zaista srcem, ono nekako zaokružuje cijeli moj život, kaže Nataša Šantić o nagradi i priznanju. 

Na natjecanje ju je prijavila kolegica s posla.

- Ja sam naravno priželjkivala potajno da ona to dobije, na kraju se ostvarilo i sretna sam. Znam da je nagrada otišla u prave ruke, kaže Natašina kolegica Mirela Fekete.

I drugi kolege u školi, ali i učenici za Natašu Šantić imaju samo riječi hvale. 

Svojim primjerom profesorica Nataša učenicima može biti uzor. Dio novčane nagrade već je darovala udruzi "Plavi kaputić" iz Vukovara, za otvorenje Muzeja stadale djece u Domovinskom ratu. Novac, kaže, dobiva pravu vrijednost tek kad se dijeli s drugima, pa će i dalje donirati.

- Dio ću dati udruzi svetoga Vinka u Đakovu, koja skrbi za siromašne i obradovat ćemo djecu za Božić u Vinkovcima, u domu za nezbrinutu djecu, rekla je.

Ni ona sama nije imala lak život. Najstarija je od desetero djece, preživjela je ratne strahote. No, nikad se ne predaje i iznimno je vedra i pozitivna osoba. Već je tri godine i turistička vodičica. Spaja tako svoje dvije velike ljubavi - turizam i religiju, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 03:56