StoryEditorOCM
Hrvatskazastrašujući primjeri

Nastavnici ugroženi i nemoćni, opisuju kakvom su sve nasilju izloženi: ‘Stavljali su nam nož pod grlo, udarali kamionskim mjenjačem... Tko će nas zaštititi?‘

28. travnja 2021. - 18:52
Moramo promijeniti ovakav neučinkovit sustav pedagoških mjera i ne dopustiti da se ide na nas – kaže riječka profesorica Tamara ŠoićMatija Djanješić/Cropix

Još uvijek sanjam taj papirić na kojem je kolegica rukom napisala: "Učenik mi je stavio nož pod grlo." Došao je u školu drogiran. Srednjoškolac. U jednom je trenutku skočio i toj nastavnici gurnuo nož za vrat.

Ona je poslije prepričavala da ne zna kako je uspjela ostati pribrana. Najgore je što su poslije optuživali nju – čime je to ona njega izazvala?!

Taj se slučaj najviše urezao u pamćenje profesorici engleskog i njemačkog jezika Dajani Vidaković, članici nastavničke grupe "Nastavnici organizirano", koja je zajedno s kolegama iz grupe 2018. godine prikupljala svjedočanstva svojih kolega o slučajevima zlostavljanja kojemu su izloženi na svome radnom mjestu od strane učenika, roditelja, sustava uopće.

Bilo je to u povodu velikog nastavničkog prosvjeda "Za sigurn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:44