StoryEditorOCM
Hrvatskaemotivno pismo

Napustio HNS jer je Ferenčak rehabilitirao člana koji je nedavno izišao iz zatvora

Piše PSD.
4. prosinca 2013. - 12:06
Mile Bionda, dojučerašnji v.d. predsjednik Županijskog odbora HNS-a, napustio je stranku čiji član je bio pune 23 godine. Iz emotivnog priopćenja medijima da se iščitati da je glavni razlog politička rehabilitacija Zvonka Spudića, te pritisci tajnika stranke Srećka Ferenčaka.

Zvonko Spudić bivši je predsjednik Županijskog HNS-a, koji je bio prinuđen na to mjesto dati ostavku prije dvije godine jer je morao na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 14 mjeseci, na koliko je osuđen jer je zlouporabom ovlasti oštetio proračun Barilovića za 140.000 kuna, devedestih godina kada je bio načelnik ove općine.

Bionda je preuzeo od njega Županijsku organizaciju, s namjerom da je "prepusti mladim ljudima koje će stranku voditi transparentno". Njegove želje se nisu ispunile, stranku je na razini županije preuzeo Branko Mohorić, koji je nakon pobjede Kukuriku koalicije postao šef Elektre Karlovac, a Spudić je po izlazu iz zatvora nagrađen trostruko; postao je predsjednik barilovićkog HNS-a, tajnik županijskog HNS-a, a osim toga, Mohorić ga je zaposlio u HEP-u kao referenta za zaštitu na radu.

- Kada čovjek odlazi nakon 23 godine provedene u HNS-u onda je sasvim sigurno da u politici pojedinaca ima zaista previše prljavih političkih poteza, koji duboko vrijeđaju poštene članove stranke, članove koji žele provoditi demokratsku, odgovornu i politiku koja je na liniji naše predsjednice, gospođe Vesne Pusić.

Pritisci od strane glavnog tajnika koji su vršeni na mene i uz moje žestoko protivljenje da u politici vođenja stranke ne sudjeluju pojedinci koji su se ogriješili o hrvatske zakone, a u čemu nažalost nisam uspio, nisu mi ostavili prostor za daljnje sudjelovanje u politici koju zagovara gospodin Srećko Ferenčak, glavni tajnik HNS-a, već mi je ostala mogućnost šutjeti, pokorno slušati ili otići iz stranke. Odabrao sam otići iz stranke - rekao je Bionda.

M. Pušić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 16:20