StoryEditor
HrvatskaHrabra žena

Novinarka opisala napad u crkvi: Ruku su mi prikliještili vratima. Komentari ljudi su posebna priča, i ja bih rađe doma slavila Uskrs

Piše PSD
12. travnja 2020. - 18:21
Cropix

Novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković napadnuta je jutros prilikom izvještavanja s mise koja je održana na splitskoj Sirobuji usprkos naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite te preporuka crkvenih vlasti.

Šušak Živković za Dalmatinski portal opisala je događaje od jutros:

- U sklopu novinarskog posla izvještavamo o svim događajima vezanim za koronavirus, tako smo htjeli provjeriti hoće li zaista don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, održati misu na Uskrs, kao što je najavio, iako je Splitsko-makarska nadbiskupija naložila drugačije. Kada sam ušla u crkvu da bih snimila koliko je ljudi, jedan čovjek me grubo gurnuo, ispao je mobitel. Kako sam bila na samom ulazu, te sam pokušala doći do istrgnutog mobitela, drugi nasilnik mi je teškim crkvenim vratima prignječio ruku - ispričala Šušak Živković.

- Policija je došla tek naknadno, a osjećaj nelagode još je pojačan komentarima ljudi, koji su toliko degutantni da nisu za objavu. Osim toga, jedan je momak projurio s automobilom i snimateljicu s televizije N1 udario po ruci ili kameri.

Prije par dana je doživjela incident ispred Doma za starije u Vukovarskoj.

- Nije uopće za poželjeti čekati kasno navečer izjavu ravnatelja Ivana Škaričića umjesto recimo gledati neku seriju iz fotelje, kao što bih jutros radije provela Uskrs sa svojom obitelji nego pred crkvom svećenika koji riskira da se na Sirobuji dogodi isto što i u Solinu, ali to je moj posao. Ne cijeni se novinarski posao, a da nema informacija koje donosimo, vjerujte, u ovom slučaju bi broj oboljelih i mrtvih bio puno veći. 

Zbog ozljede ruke završila je na hitnom kirurškom odjelu splitskog KBC-a, ali joj ruka nije slomljena. 

- Imam podljeve i natučenu ruku. Ne želim raditi nikakvu žrtvu od sebe, ali je činjenica da me boli i da me prikliještio tim vratima - potvrdila je novinarka u razgovoru za Index.

#SIROBUJA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 14:08