StoryEditor
Hrvatskaberoš izvijestio

Nakon utvrđenih propusta u bolnici, Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB Dubrave. Novi članovi odlučit će o eventualnoj smjeni ravnatelja Marušića

29. listopada 2020. - 14:20
Denis Lovrovic/AFP

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak da je Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB Dubrave nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici, te će novo upravno vijeće odlučiti o eventualnoj smjeni ravnatelja bolnice Srećka Marušića.

Manji su propusti utvrđeni u pružanju zdravstvene zaštite, ali je utvrđena i neodgovarajuća razina komunikacije između  uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje covid-pozitivnih,  izvijestio je Beroš na konferenciji za novinare.

Ministarstvo zdravstva poslalo je prije tri dana inspekciju u KB Dubravu nakon što je liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom progovorila o situaciji u primarnom respiracijskom intenzivističkom centru.

Na temelju nalaza inspekcije Vlada je odlučila  smijeniti dosadašnje članove Upravnog vijeća, a novi članovi odlučivat će o sudbini ravnatelja KB Dubrava Srećka Marušića koji i dalje upravlja bolnicom.

Novo Upravno vijeće sastat će se što je prije moguće i donijeti pravorijek, a ja kao ministar mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana ako to ne učini Upravno vijeće, rekao je Beroš.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 17:29