StoryEditor
Hrvatskaosjećaju li se sigurno?

Nakon rasističkog napada Rimac grupa otkrila kako se trudi zadržati radnike, vlasnik Mate brzo odgovorio na Paukove kritike: Nikad nisi ni vidio koliko oni u godini zarade!

Piše PSD
28. studenog 2021. - 23:56

O incidentu koji se prije nekoliko dana dogodio u centru Zagreba, a u kojem je nekoliko zaposlenika Rimac automobila napadnuto prvo verbalno, a onda i fizički. U sukobu je sudjelovalo ukupno desetak osoba, a među njima više ozlijeđenih. Vijest o ovom šokantnom činu napada na Rimčeve zaposlenike samo zato nisu iz Hrvatske na svojem je Facebook objavio mladi inovator. 

Rimac automobili sada ima određen protokol o kojem je za RTL progovorila Martina Verović, direktorica ljudskih resursa. 

- Sad pokušavamo pružit svu moguću potporu i podršku našim kolegama da se uslijed takve situacije osjete sigurno i da imaju svu podršku i pomoć koju mogu dobit s naše strane tako da ih kao vrijedne zaposlenike zadržimo u firmi jer nam je jako dugo, zapravo, trebalo da ih dovedemo. Oni dolaze s vrlo specifičnim, specijalističkim inženjerskim znanjima koja u našoj regiji i Hrvatskoj najčešće ne postoje, kaže. 

U Rimac Automobilima radi 200 stranaca iz 35 zemalja, pripremili su i poseban video u kojem zaposlenici, možda budućim kolegama, ističu što im se sviđa u Hrvatskoj, a gotovi svi su se složili kako se u Lijepo našoj osjećaju kao kod kuće te ističu da se radi o jako sigurnoj zemlji. Isto potvrđuje i statistika. 

Eurostat je naime nedavno objavio kako smo najsigurnija zemlja u Europi ako se gleda prijava nasilja u najbližem okruženju. A po osjećaju sigurnosti građana pri hodanju ulicama noću ispred nas su samo Slovenija i Švicarska.

Rimac grupa svjesna je da se radi o izoliranom incidentu, ali ne žele da se ikada više ponovi. 

- Više nikad. Zaista je važno da takvi slučajeva nema ni za koga, nigdje. Znači, razumijevanje da su različitosti sjajne, ne dobre, nego sjajne i da one doprinose da zapravo svi napredujemo i rastemo, zaključuje Verović. 

Vijest o napadu na strane zaposlenike jedne od najuspješnijih mladih tvrtki u Hrvatskoj prenijeli su brojni mediji što je izazvalo lavinu komentara. Jedan od njih ostavio je i nekadašnji splitski gradski vijećnik Martin Pauk

- Bravo Mate, legendo, samo ti uvozi radnu snagu koja radi za duplo manju plaću od Hrvata pa se čudi zašto se Hrvati osjećaju prevareno i iskorišteno (...) Uostalom, Mate, i ti si iz BiH, pa iz prve ruke znaš da u multikulturalnom društvu nikad ne može biti blagostanja i mira upravo zbog drukčijih načela i kulture po kojima razni narodi žive, napisao je Pauk.

- Šta, bit će da nema dečkiju u Zagrebu, Osijeku ili Splitu koji su završili tehničku školu i kvalificirani su za rad u tvojoj firmi? Ah, da, naravno da ih ima bar 10-15 razreda samo u ovoj generaciji, ali ne žele raditi za kikiriki da bi njihov gazda mogao kupovati kuće od dva milijuna eura i aute od pola milijuna, napisao je.

Mate Rimac brzo mu je odgovorio na prozivku. 

- O čemu ti, ograničeni čovječe, pričaš? Kod mene rade ljudi koji su radili u Tesli, Appleu, Ferrariju, Porscheu... Koliko oni zarade u godini kod mene, ti nisi nikad vidio. U mojim firmama (Rimac Grupa, Bugatti Rimac, P3 i Greyp) radi preko 1600 ljudi, od kojih je 80+ posto Hrvata, odgovorio je Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2022 14:16