StoryEditor

Nakon 10 dana provedenih u kamenom bazenu, HGSS-ovci spasili dvoje psića

Piše PSD.
12. listopada 2009. - 16:12

Nakon deset dana provedenih u kamenom rezervoaru za vodu u mjestu Perković gdje su skončali pod još nerazjašnjenim okolnostima,pripadnici HGSS-a, u ponedjeljak su izvukli na sigurno i predali u ruke veterinarima dvoje psića koje je bacanjem hrane u duboki usjek na životu održavala 75-godišnja starica Zorka Jakelić.

Dvoje mladih mješanaca, kujica Točkica i psić Garo,kako su ih nazvali njihovi spaitelji, u deset metara duboki bazen koji je davno za vrijeme Austrougarske vladavine izgrađen kao spremište vode za parne lokomotive, upali su po svemu sudeći naganjajući se u doba parenja.

Iako je kameni bazen u koji su upali udaljen samo 200 metara od željezničke postaje i premda Perković broji zavidan broj lovaca i vlasnika pasa, na njihov bespomoćni lavež i cviljenje, reagirala je samo starica Zorka koja im je od prvog dana s ruba bazena bacala hranu, dok su vode na dnu rezervoaraa imali u izobilju.

U trenutku kada im se nakon spuštanja približio GSS-ovac Anton Mihaljević, kujica i psić radosno su mu se okomotali oko nogu.Uslijedilo je kratko hranjenje, nakon čega ih je Vukičević vezao konopom,te su ih potom njegove kolege jedno po jedno izvukli vani.

- Riječ je o zdravim i pitomim, ali vidno izgladnjelim mješancima između labradora i retrivera - kazao nam je veterinar iz tvrtke "As-Eko" koja se bavi za deratizacijom,dezinsekcijom i zbrinjavanjem pasa.

- Nemaju ozljeda nakon pada i zajedno će biti u našim prostorima dok se ne nađu njihovi udomitelji.Budući su zaista vezani jedno za drugo, voljeli bi da ih budući dobročinitelj udomi zajedno u paru, jer kako je već očito, spašeni zaljubljeni par, uskoro će zasigurno dobiti mnogobrojnu šteneću prinovu.

željko huljev / epeha

Četvero spasitelja

 U spašavanju mješanaca starih 7-8 mjeseci, osim Antona Mihaljevića, sudjelovale su sestre i također pripadnice HGSS-a, Marica i Antonija Mihaljević, te Darko Bačić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 16:00