StoryEditor
Hrvatskapod nadzorom

Najviše je stradala stara zgrada na Šalati, ravnatelj KBC-a Zagreb: ‘Nitko nije stradao, pacijenti koje je trebalo izmjestiti su izmješteni‘

Piše Hina
22. ožujka 2020. - 11:45

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić izjavio je u nedjelju kako je u KBC-u nakon potresa situacija pod nadzorom, a najviše je stradala stara zgrada na Šalati.

Odatle su pacijenti privremeno izmješteni u zgradu Poliklinike koja je novije gradnje i sigurna je, dok su djeca iz Klinike za porode u Petrovoj zbrinuta u KB-u Dubrava, a trudnice u ostalim dijelovima bolnice koji su sigurni, rekao je Ćorušić za N1.

"Nitko nije stradao, situacija je pod nadzorom, pacijenti koje je trebalo izmjestiti su izmješteni", dodao je. 

U bolnici na lokaciji Rebro došlo je do manjih oštećenja i padanja stropnih ploča, dok je na nekim zgradama otpalo nešto žbuke.

"Radi ono što je najvažnije za funkcioniranje bolnice - medicinski plinovi, dostava plinova, elektroinstalacije i vodovod. Osobno mislim da oštećenja nisu velika, čekamo signale od Kriznog stožera da uz njihovu suglasnost vratimo pacijente na lokacije na kojima su bili. Sve pacijente koji mogu biti kod kuće i ne trebaju bolničko liječenje otpustili smo doma", kazao je Ćorušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 17:37