StoryEditor
Hrvatska'vježbaj, pi*** ti materina'

Najpopularniji umirovljenik u Hrvatskoj ponovo postaje maneken: internet-zvijezdi koja ne vjeruje da gripa postoji stigla zanimljiva ponuda naše poznate tvrtke!

Piše JL
23. siječnja 2019. - 17:59
selmani_zdravlje1-210119

Taljat Selmani Toni, 82-godišnjak koji je postao internet zvijezda zbog videa u kojemu objašnjava kako gripa ne postoji, još jednom je dokazao da je trenutačno najtraženija osoba u Hrvatskoj.

Nakon što je Jutarnji list prvi objavio njegovu priču, brojni su mediji jučer posjetili zagrebački kvart Travno kako bi uhvatili dio njegove mudrosti o vježbanju i životu. Gospodinu Toniju mobitel nije prestao zvoniti, no među brojnim pozivima našao se i jedan od Nenada Bakića, predsjednika Uprave Varteksa.

Fascinantna životna priča umirovljenika koji je preko noći osvojio cijelu državu: bio je prvi maneken u Jugoslaviji i vodio buran život, no nikada nije bio bolestan; Otkrio je recept za dug i zdrav život

- Oduševljen sam njegovim izjavama i njegovom pojavom i rado bismo ga htjeli obući u nova Varteksova odijela te reaktivirati kao manekena. Ako bude zadovoljan, rado bismo s njim surađivali na revijama - rekao je Bakić koji je zamolio novinare Jutarnjeg da budu nositelji sretnih vijesti.

Otišli smo ponovno do Tonija koji je ovu iznenadnu vijest primio s osmijehom.

- Varteks, moj lijepi i najljepši Varteks. Njihova odijela za mene su i dalje najljepši odjevni predmet. Zašto ne bih nosio to njihovo odijelo? To je meni nekad bilo naj, a i dandanas mislim da je naj. Sada imam previše odijela, ali Varteks će vječno ostati najbolji za mene - kaže Toni.

Naime, u razgovoru za Jutarnji list Toni je istaknuo kako se u mlađim danima bavio manekenstvom. Kako je naveo, radio je reklame za Varteks, Kamensko, bivši Interkontinental, Pitralon te razne prehrambene proizvode. U to vrijeme nisu postojali agenti, nego su modeli, kako nam kaže Toni, sami sklapali poslove po zagrebačkim kafićima.

- Navečer bismo se našminkali, obukli najbolja odijela i zaputili se na glavna šminkerska mjesta. Većinom smo išli u kafić Čarli koji je nekad imao Mirko Braun Charlie, bivši nogometaš Dinama. Tamo bismo se pokazali i razni direktori bi nam prišli i pitali ako želimo reklamirati njihove proizvode - prisjeća se Toni.

Kako je rekao, u mlađim danima je surađivao s hrvatskim modnim kreatorom Josipom Rikardom Gumzejom, modnom kreatoricom Tihanom Harapin Zalepugin, a imao je i nekoliko nastupa u filmu te na televiziji. Što se tiče modnih odabira, uvijek je preferirao odijela i kapute, a jedan od dražih krojača bio mu je Branimir Hundić.

Nakon što smo razmijenili novosti, zamolili smo gospodina Tonija za još koje zrnce mudrosti. Ovaj put dotaknuo se današnjih mladića te ponudio savjete o tome kako bi jedan muškarac trebao izgledati.

 - Svaki muškarac, prvo, treba biti zdrav. Drugo, zdravlje nije lako dobiti, treba paziti na sebe, dotjeraj se, umij se tako da te ljudi gledaju normalno. Neki put i odijelo čini čovjeka, prije nego što kreneš nekamo moraš biti dotjeran, uređen, tako da svima budeš drag i simpatičan - ističe Toni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 02:11