StoryEditorOCM
HrvatskaNeki će odahnuti

Najgore je prošlo: oni koji ostaju na asfaltu više se neće ‘topiti‘ od vrućine. U Dalmaciji ipak nešto drugačija situacija, pogledajte prognozu za Split i Sinj

Piše JL, PSD
4. kolovoza 2022. - 19:22

Meteorolog Zoran Vakula objavio je nedavno dugoročnu prognozu prema kojoj se očekuje da će kolovoz biti topao i sunčan. Štoviše, prognoze za kolovoz, kazao je, daju prilično veliku vjerojatnost za njegovu iznadprosječno visoku srednju mjesečnu temperaturu zraka.

Vakula objavio veliku prognozu, izgleda da ćemo se ‘topiti‘... Evo koji tjedni u kolovozu bi mogli biti nestabilni i manje vrući

Pritom će vjerojatno najtoplije biti u prvom tjednu kolovoza, tijekom kojeg se valja prilagoditi novom toplinskom valu koji može utjecati na zdravlje, i to ponegdje već od četvrtka te gotovo diljem Hrvatske, piše Jutarnji.

Potvrđuje to i mjesečna prognoza najpoznatijeg svjetskog meteorološkog servisa AccuWeather, koji je za naredna tri dana izdao crveno upozorenje za Jadran, a narančasto za ostatak zemlje - zbog ekstremno visokih temperatura.

Međutim, čini se kako će se nakon subote situacija promijeniti, barem što se tiče Zagreba.

Naime, kako prognozira AccuWeather, od nedjelje se temperature više neće penjati iznad 29°C, a najavljena je i kiša u noći na ponedjeljak.

image

Accuweather Zagreb

Osim kiše, mjestimično će biti i grmljavinskog nevremena, a pljuskove i naoblaku meteorolozi najavljuju sve do iduće nedjelje, kada ponovno kreće serija sunčanog vremena. No i tada će temperature u metropoli biti manje od 30 pa se oni koji će kolovoz provesti na asfaltu barem neće "topiti" od vrućine.

Ovakve dugoročne prognoze nisu pouzdane pa su promjene još moguće.

Prognoza za Dalmaciju, kako obalu, tako i unutrašnjost, ne mijenja se značajno. Evo najavljene prognoze za Split i Sinj.

image

prognoza Sinj

image

prognoza Split

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 19:07