StoryEditorOCM
Hrvatskasukob se nastavlja

Nacional: DORH pokreće izvide protiv Mlinarića, zanima ih navodno izvlačenje novca iz udruge

Piše Vijesti SD
7. rujna 2024. - 07:18
Nacional doznaje kako Državno odvjetništvo pokreće izvide protiv Stipe Mlinarića Ćipe iz DP-aMiroslav Slafhauzer/Cropix

Državno odvjetništvo pokreće izvide protiv Stipe Mlinarića Ćipe iz DP-a, doznaje Nacional.

Prema neslužbenim informacijama Nacionala, razlog za izvide je prijava koju je Mladen Jurić, odvjetnik Marka Radića, podnio protiv Mlinarića zbog navodnog izvlačenja novca iz Centra dr. Ivana Šretera za kulturu i sjećanja na žrtve ratova i poraća, na čijem čelu je Mlinarić. Prema tvrdnjama iz te kaznene prijave, Mlinarić je iz spomenute udruge navodno tijekom 15 mjeseci izvukao oko 8000 eura.

Marko Radić je, podsjetimo, brat Marija Radića, sada već bivšeg DP-ovca koji je bio rival Ivana Penave na unutarstranačkim izborima u stranci. Kaznena prijava podnesena je 21. kolovoza.

Jutarnji list došao je u posjed i prijave, ali i popratnih dokumenata. Među njima je izjava ovjerena kod javnog bilježnika koju je dao ključni svjedok Dominik Bebek zvani Domi. Bebek je, inače, zaposlenik DP-a i vlasnik obrta  za promidžbu i druge usluge nazvanog High Quality Ads. S Mlinarićevim je udrugom u 2023. godini imao ugovor o suradnji na poslovima komunikacija i upravljanja društvenim mrežama.

“Domi ponesi mi sutra navečer 500”, pisalo je u poruci koju je 16. travnja ove godine u 21.41 sati preko WhatsAppa poslao Mlinarić, a koja je objavljena u medijima. Jutarnji je pisao da je Mlinarić navodno tražio da mu vrati novac isplaćen s računa udruge za posao koji je obavljao obrt.

Ovako to rade domoljubi iz DP-a: ‘Domi, donesi mi 500 eura!; Ćipe prijavljen zbog izvlačenja novca braniteljima

Mlinarić je optužbe o izvlačenju novca odbacio i ustvrdio da se radi o kampanji koja se protiv njega vodi uoči izbora u DP-u. Na izborima se Mlinarić natjecao za poziciju zamjenika šefa stranke na koju je izabran Penava.

image

Stipe Mlinarić i Ivan Penava

Tomislav Krišto/Cropix

Novinare je prozvao novinare ‘plaćenicima‘ Marija Radića, a za stranačku konkurenciju je kazao da je od njih sve očekivao, ali ne i da ‘udaraju na udrugu koju drži svetom‘.

- S tom udrugom sam i dva odvjetnička ureda podnio 12 kaznenih prijava. Udruga je SOA-u i krim policiju dovela na dvije potencijalne masovne grobnice, dakle oni su napali jednu takvu svetu stvar, koja se ne financira iz države i niti iz ničega. Sve što je udruga radila za to je znao DORH, SOA i krim policija. I sad se taj pamflet gura kroz novine, zamislite dva dana nakon što sam se kandidirao za zamjenika, a to govori o tom čovjeku što želi od stranke napravit i što želi od neke dobre stvari, želi spaljenu zemlju, kazao je Mlinarić.

- Nitko iz DORH-a me nije zvao ni iz institucija, samo plaćeni novinari koji su na ‘sisi‘ Marija Radića, zamislite kakva je to kaznena prijava, izjavio je Mlinarić bez da je konkretno objasnio sadržaj kaznene prijave.

Također je dodao da ga institucije države nisu nazvale.

- Nikad iz mojih usta niste čuli ružnu riječ ni za koga, tako neću ni sad reći ružnu riječ ni za koga, ali ovo je nekorektno miješati jednu nevladinu udrugu koja se bavi takvim stvarima, to znaju svi čime se bavim i to miješati u unutarstranačke izbore, to je ono dno dna. Najgora vrsta ljudi koji se mogu služiti time da bi pobijedili na izborima - koemntirao je tada Mlinarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 07:18