StoryEditor
HrvatskaBEZ OGRANIČENJA

Načelnik pojasnio da se ne bi odrekao župana sve i da počini ubojstvo, ali pri tom nije mislio direktno na Maru Tomašević!?

25. siječnja 2020. - 16:34
Alojz Tomašević je proglašen krivim za obiteljsko nasiljeDanijel Soldo/HANZA MEDIA

Načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić našao se pozvanim i prozvanim da se javi lokalnom portalu 034 koji je prenio naš tekst o reakcijama na nepravomoćnu presudu županu Alojzu Tomaševiću.

Minuciozno je pojasnio kako u svojoj izjavi o bezuvjetnoj podršci županu Tomaševiću, čak i u slučaju počinjenja najtežeg kaznenog djela, nije mislio konkretno na ubojstvo Mare Tomašević već na navedeni zločin - sveobuhvatno.

Naime, u tekstu našeg novinara Vinka Vukovića, načelnik Kaptola na jedno od pitanja decidirano odgovara: “I ja ga se neću odreći, pa makar i da je ubio!”. Nakon objave teksta na portalu 034 stigla im je reakcija načelnika Mile Pavičića.

Između ostalog načelnik veli:

”Stojim iza svake svoje riječi, ali moj razgovor s novinarom koji je pisao ovaj članak nije završio rečenicom koja je napisana da bih podržavao župana i da je ubio Maru Tomašević, već da bih podržavao župana Tomaševića i da je počinio ubojstvo ne misleći direktno na Maru Tomašević.”

Odmah nakon nepravomoćne presude zgrožena izostankom reakcije političkih istomišljenika župana Tomaševića Tamara Puač, nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću Grada Požege, tražila je očitovanje od HDZ-a.

Reakcija načelnika Kaptola, jedne od najsiromašnijih općina u Hrvatskoj, na objavljeni tekst dala je dodatnu dimenziju slučaju, nimalo utješnu.

- I onda se čudimo kad ljudi puškama hodaju po gradu??? Mislim da ne... nasilje se odobrava na svim razinama - zaključila je Tamara Puač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 21:57