StoryEditorOCM
Hrvatskaopalilo ga

Načelnik Murtera, koji je općinsku karticu “peglao” u bordelu, dobio novu kaznu. Ovaj put zbog građevinske dozvole

Piše Vijesti sd
28. veljače 2024. - 18:23

Povjerenstvo za za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je danas načelnika Općine Murter - Kornati Tonija Turčinova s 1600 eura jer je zlorabio svoja prava kao dužnosnik, tražeći da mu se ubrza izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju njegove nekretnine na Murteru.

Turčinov je povrijedio članak 7 c  Zakona o sprječavanju sukoba interesa tako što je slanjem dopisa Upravnom odjelu Šibensko-kninske županije zatražio žurno postupanje vezano za predmet u kojem je osobno tražio izdavanje građevinske dozvole. Požurnicom se tražilo da se požure predmeti koji su od interesa za općinu, uglavnom je bila riječ o građevinskim zemljištima, među kojima je bio i njegov. Temeljem požurnice dozvola mu je izdana 9. veljače 2022. godine.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Povjerenstvo je otvorilo predmet po službenoj dužnosti na temelju medijskih napisa, nakon čega su tražili podatke od općine i županije. 

Turčinov je u bordelu u Austriji u travnju 2019. plaćao službenom karticom Općine Murter. Potrošio je 1560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte. Pravdao se da je karticu u klubu upotrijebio pogreškom, jer je slična njegovoj privatnoj kartici, te da je osobno podmirio trošak smještaja općinskog izaslanstva u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Afera mu nije naškodila i nakon nje je ostao načelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:14