StoryEditor
HrvatskaSREĐIVALA IM USLUGE

Na popisu novookrivljenih u istrazi protiv Josipe Rimac, osim Gabrijele Žalac, ‘osvanula‘ i dva državna tajnika iz Ministarstva branitelja

27. kolovoza 2020. - 14:56
Josipa RimacTom Dubravec/HANZA MEDIA

Na popisu novookrivljenih u istrazi protiv Josipe Rimac i drugih, uz bivšu ministricu Gabrijelu Žalac, nalaze se i imena dvojice državna tajnika Ministarstva branitelja, neslužbeno doznaje N1

Prema neslužbenim informacijama iz više izvora, istražuju se jer USKOK sumnja da su od Rimac tražili pomoć za polaganje državnog stručnog ispita za dvoje zaposlenika istog ministarstva.

Podsjetimo, Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je USKOK-u posebno izvješće s novim saznanjima u slučaju smijenjene tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac i ostalih osumnjičenih u istrazi afere Vjetroelektrane. Uskok, među ostalim, sumnja da se 11 okrivljenika obraćalo Rimac kako bi im, bez obzira na stvarno znanje, ishodila uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave, a na što je bivša državna tajnica i pristala.

Prema neslužbenim informacijama N1 televizije, među novookrivljenima u najnovijem proširenju istrage protiv Josipe Rimac većina je onih koji su bivšu državnu tajnicu u Ministarstvu uprave kontaktirali kako bi im ona sredila prolaz državnog stručnog ispita za neku treću osobu.

Među njima je, uz nekoliko državnih tajnika iz raznih ministarstava, i bivša ministrica Gabrijela Žalac koju USKOK istražuje jer sumnja da je kontaktirala Rimac kako bi taj ispit sredila za njezinog brata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 03:07