StoryEditor
Hrvatskaskriveno blago

Na popisu nepravedno zanemarenih europskih destinacija našla su se čak dva hrvatska grada. Evo što je oduševilo putnike koji su ih ishvalili uredništvu uglednog časopisa

Piše PSD
21. srpnja 2022. - 15:35

Jedan od vodećih svjetskih turističkih časopisa Condé Nast Traveller objavio je popis najpodcjenjenijih europskih gradova prema mišljenju iskusnih putnika.

Na popisu od 22 mjesta koja zaslužuju više pažnje našle su se i dvije hrvatske destinacije - Trogir i Opatija, prenosi Croatia Week.

Trogir

“Smješten na malenom otoku, trogirski stari grad pršti šarmom. Njegove uske, drevne ulice tvore labirint s nizom srednjovjekovnih gradskih kuća. Živahno šetalište uz more, okruženo kafićima i restoranima, vrvi od aktivnosti tijekom ljetnog dana. Grad se također može pohvaliti mnogim lijepim i dobro očuvanim zgradama iz slavnih dana između 13. i 15. stoljeća. Godine 1997. njegova bogata zbirka romaničkih i renesansnih građevina donijela mu je status svjetske baštine UNESCO-a", napisala je Wanda S. Radetti, predsjednica tvtke Visit Croatia.

image
Shutterstock

Opatija

"Iako se danas često zanemaruje u korist gradova poput Dubrovnika ili Splita, upravo je Opatija na sjeveru kolijevka turizma u Hrvatskoj. Nadimak 'Beč uz more' zbog svoje zgodne arhitekture iz razdoblja Belle Époque, Opatijska rivijera, 30-kilometarski pojas smješten između šumovitih obronaka planine Učke i stjenovite obale Kvarnerskog zaljeva, nekoć je bila najposjećenije ljetovalište austrougarske elite", navodi se.

image
Rolf Richardson/Robertharding/AFP

Cijeli popis podcijenjenih ili zanemarenih turističkih odredišta u Europi možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2022 15:41