StoryEditorOCM
HrvatskaNETRPELJIVOST

Na otoku planuo sukob između turista i lokalaca: ‘Zastrašuju nas s velikim krvoločnim psima na plaži‘

Piše Vijesti SD
14. kolovoza 2024. - 16:40

Na otoku Cresu došlo je do sukoba između turista i dijela lokalaca na plaži u mjestu Martinšćica. Turisti tvrde da ih s plaže žele potjerati mještani otoka čija kuća se nalazi tik uz plažu. Svoju neraspoloženost prema turistima, navodno pokazuju tako što s velikim psima (kojih se djeca boje) dolaze na plažu. Inače, šetnja s psima je na toj plaži zabranjena. 

Slučaj je došao i do policije, koja je u dva navrata izašla na teren, ali kažu da nisu ustanovili nijedan oblik prekršaja. Iz Grada Cresa također su upoznati s ovom pričom te kažu da na plaži nisu dozvoljeni psi. Unatoč tome, dio turista u Martinšćici i dalje se žali na uzastopna zastrašivanja, pa i prijetnje, piše Index.

Jedan od navedenih turista, koji boravi u Martinšćici sa svojom obitelji te tamo svakodnevno odlazi na kupanje, kazao je da ih se učestalo pokušava zastrašiti velikim psima, koji se na manje od metra približavaju njihovoj djeci na plaži, ali i njima. Uz to, dolazi do  verbalnih konflikata te prepucavanja između ove dvije strane.

image

Ilustracija

Tayfun Coskun/Anadolu Via Afp

- U pitanju je plaža na kojoj je donedavno bila isključiva zabrana kupanja za pse, a ispred ulaska na plažu je stajao i znak koji je to potvrđivao. Vlasnici triju kuća za odmor koji su u prvom redu do mora očigledno imaju namjeru otjerati sve one koji ne unajmljuju kod njih kako bi plaža bila praznija i slobodnija za njihove goste. Ne vidim drugi motiv za njihovo ponašanje.

Čašu je prelilo to što su nas učestalo dolazili zastrašivati s velikim krvoločnim psima na plažu. Mi smo ih molili da pse udalje s plaže, a oni su se osjećali uvrijeđeno i govorili da su oni tu cijele godine, a ne mi.

Više puta sam zamolio da pse maknu s plaže. Zvao sam policiju. Prvi put ih je policija upozorila i nisu pisali kaznu. U međuvremenu je jedan od njih skinuo tablu na kojoj je bila označena zabrana pasa na plaži. Onda smo ponovno zvali policiju, no rekli su nam da oni za to nisu odgovorni i da ih više ne zovemo. Policajci su se doimali jako pristrano. Prijetili su nam da ako ih još jednom budemo zvali, da će kontaktirati socijalnu službu i oni prijaviti nas je koristimo djecu u pogrešne svrhe.

Uz sve to, moje dijete ima dijagnozu respiratorne afektivne krize te uslijed pretrpljenog šoka prestane disati. To je strašna pojava i ovi događaji sa psima su jako rizični za nju. Vlasnika tog psa sam upozorio i rekao mu da mi dijete ima dijagnozu, no on se na to oglušio. Dakle, nemaju ni empatije prema djeci - ispričao je A. J. 

Više turista reklo je da je tablu na kojoj je vidljiva zabrana boravka pasa na plaži maknuo netko od vlasnika tih pasa i kuća za odmor koje se nalaze uz plažu. Međutim, iz Grada Cresa su kazali da nisu sigurni da je znak tamo bio postavljen. Rekli su i da postoji velika mogućnost da će se psima dozvoliti dolazak na tu plažu. Što će biti epilog svađe između zavađenih strana, ostaje tek za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 18:57