StoryEditorOCM
HrvatskaHAK JAVLJA:

Na cestama šest puta više vozila prema moru nego prema kopnu, vozi se usporeno u kolonama u pokretu

Piše VIJESTI SD
22. srpnja 2023. - 13:28

Prema izvješću HAK-a od 13 sati na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići pojačan je promet u oba smjera, u zonama tunela i odmorišta vozi se u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Vozi se usporeno u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje: između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II, između čvorova Otočac i Perušić te čvora Gornja Ploča i tunela Čelnika i čvora Rovanjska u smjeru Dubrovnika i između čvora Zadar Istok i tunela Bristovac te između čvora Jastrebarsko i naplatne postaje Lučko u smjeru Zagreba. Pred čvorom Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika kolona je oko 2 km.

Gužve su velike na svim autocestama prema moru. Četvrti vikend srpnja srce je sezone. Na Lučkom je danas prema moru prošlo 6 puta više vozila nego što izlazi iz smjera Karlovca. Kolone su se stvarale već od Zaprešića prema Lučkom. Kolone su i ispred Sv. Roka. U Hrvatskoj se odmara više od jedan milijun turista, što je slično lanjskim brojkama. Idući vikend počinje Ferragosto, kada se očekuje dolazak većeg broja talijanskih turista, javila je Zvjezdana Heina za podnevni dnevnik. 

image

Današnja gužva na naplatnoj postaji Lučko
 

Vanesa Pandžić/Cropix

Prometno nije samo na cestama - odlične rezultate postiže splitska zračna luka u kojoj se ovoga vikenda očekuje 215 zrakoplova. Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split, kaže da su već prešli broj od 1,5 milijun putnika. U srpnju očekujemo više od 700 000 putnika, a u kolovozu blizu 700 000, rekao je.

Splitska luka očekuje rušenje rekorda

Zbog velikog broja turista u novom udarnom turističkom vikendu, gužve su i u trajektnim lukama. Među najopterećenijima je splitska iz koje deseci tisuća turista odlaze na odmor na Brač, Hvar, Vis... Prošloga vikenda kroz luku je prošlo 68 tisuća putnika, a ovoga se očekuje rušenje rekorda.

- Od jutarnjih sati promet je pojačan. Očekujemo da će kroz našu luku ovaj vikend proći preko 73 tisuće putnika i 15 tisuća vozila, izjavila je koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 19:12