StoryEditorOCM
Hrvatskašef demokrata

Mrsić pozvao Vladu da smanji koeficijente plaća državnim dužnosnicima: Time će se uštedjeti, a građanima osigurati povećanje plaćanja

10. srpnja 2020. - 17:26

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić pozvao je u petak Vladu i premijera Plenkovića da smanje koeficijente plaća državnih dužnosnika, ministara, saborskih zastupnika, gradonačelnika i načelnika kako se, rekao je, smanjenje poreza na dohodak ne bi prenijelo na njihove plaće.

"Time će se uštedjeti, a hrvatskim građankama i građanima osigurat će se povećanje plaćanja", ustvrdio je Mrsić u priopćenju.

Ocijenio je kako je smanjenje poreza na dohodak "još jedan primjer helikopterskog razbacivanja novca hrvatskih građana", a da se prethodno nisu zaštitili radnici na minimalnoj plaći.

Zbog toga je Vladu također pozvao da poveća minimalnu plaću svim radnicima kako bi se smanjile socijalne razlike između minimalnih i najviših plaća.

"Ovim smanjenjem poreza na dohodak vladajući opet maze najbogatije, bez da sustavno smanjuju stopu siromaštva koja utječe na ekonomsku i demografsku sliku Hrvatske", ustvrdio je Mrsić.

Izrazio je nadu da će budući saborski zastupnici jednoglasno biti za smanjenje socijalnih razlika u društvu i osigurati da njima plaće ne rastu s najavljenim smanjenjem poreza na dohodak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. siječanj 2023 00:53