StoryEditorOCM
Hrvatskastižu reakcije

Mrsić o izmjeni odluke Stožera uoči Dana sjećanja: Premijer se ne usudi kontrirati Penavi i braniteljima, kao što se nije usudio ograničiti Torcidu

Piše PSD.
10. studenog 2020. - 11:53

- Krojenje posebnih epidemioloških mjera koje služe HDZ-u i Plenkoviću normativ je upravljanja zdravstvenom krizom uzrokovanom SARS-CoV-2 virusom - poručuju Demokrati u priopćenju u utorak, nakon izmjene odluke o ograničavanju okupljanja donešene uoči Dana sjećanja.

- Očekivati od Plenkovića i HDZ-a da tijekom ove teške krize suspregnu svoje političke ambicije očekivanje je malog djeteta da postoji Djed Mraz. Oni cijelu zemlju vuku za nos pokazujući iz epizode u epizodu da za njih pravila, jednostavno, ne važe. HDZ sustavno žrtvuje zdravlje i živote građana za ostvarenje vlastitih političkih poena - poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Kazao je kako je sve počelo s procesijom “za križem” na Hvaru, nastavilo se pipkanjem Đokovića i grljenjem tijekom proslave izbornih rezultata, i ponovno će se u Vukovaru zaobići pravila koja vrijede za sve druge. Naglasio je kako je cijela zemlja morala čekati njihove unutarstranačke izbore da se povuku ozbiljni potezi za smanjenje širenja zaraze sa SARS-CoV-2.

- Stožer je zbog ovih dvostrukih pravila i donošenja posebnih epidemioloških mjera samo za HDZ i Plenkovića izgubio svaku vjerodostojnost što je presudno za učinkovito upravljanje korona krizom. Ignoriranje apela medicinskog osoblja koji su već sad na izmaku snaga govori više od bilo koje milozvučne riječi koju Plenković i članovi Stožera izgovaraju. Odati počast žrtvama Vukovara može se realizirati i bez pogubnog efekta po zdravlje nacije - kaže Mrsić te zaključuje:

- Plenković se ne usudi kontrirati Penavi, kao ni grupama braniteljima, kao što se nije usudio ograničiti Toricidu tijekom njihove proslave. Ovime pokazuje da nema hrabrosti suočiti se sa stvarnim društvenim problemima. Ovakvim neučinkovitim upravljanjem korona krizom HDZ i Plenković sustavno pokazuju da jedno kažu, a drugo rade. Vidno je da njihovim akcijama upravlja strah od rubnih dijelova društva koji promiču utra desne stavove.

Poručuje i kako je smjena članova Stožera koji kroje epidemiološke mjere kako HDZ i Plenković diktiraju nužna kako bi preživjeli ovu crnu zimu.

Bakić: Ozbiljno poljuljano povjerenje u rad i ugled Stožera

Izmjenu odluke o okupljanju komentirao je za N1 i Damir Bakić, saborski zastupnik platforme Možemo i redoviti profesor na PMF-u.

Za odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite, kojom je omogućeno okupljanje u Koloni sjećanja u Vukovaru na Dan sjećanja, uz epidemiološke mjere, rekao je kako je to 'još jedan od elemenata koji su ozbiljno poljuljali povjerenje u rad i ugled Stožera. U upravljanju krizom vidimo puno neprincipijelnosti'.

Podsjetimo, ranije o istoj se temi oglasila i Hrvatska udruga obiteljskih liječnika te su poručili  kako obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i ostalih hrvatskih gradova.

- Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili - navodi HUBOL u objavi. (opširnije OVDJE)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 09:17