StoryEditor
Hrvatskabomba iz omiša

Mostovac Kovačić: Suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini je završena i više nije moguća!; HDZ bez komentara

Piše V. V., Hina
25. travnja 2016. - 17:21
sporazum_medicina16-070316

15:21 - Milijan Brkić i Tomislav Čuljak, glavni i politički tajnik HDZ-a, nisu u ponedjeljak htjeli komentirati izjavu omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića (Most), kako je nakon izbora Ivana Škaričića za šefa omiškog HDZ-a završena njegova suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini.

"Nisam upoznat s tom informacijom", "Nisam čuo izjavu, kad čujem onda ću je komentirati", uzvratili su Brkić i Čuljak na traženje novinara da komentiraju Kovačićevu najavu da HDZ više ne treba računati na njegovu podršku.

Novi element u odnosima koalicijskih partnera nije želio komentirati ni HDZ-ov potpredsjednik Damir Jelić, koji je novinare uputio na glasnogovornika stranke Ivana Jabuku. "Kad gospodin Jabuka dogovori s vama izjavu, rado ćemo to prokomentirati, možda čak i ja", rekao je Jelić novinarima u Hrvatskom saboru.

13:43 - Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić za 'Slobodnu' je izjavio kako je žalostan što je HDZ za svog novog/starog predsjednika omiškog ogranka izabrao Ivana Škaričića.

Žalostan je, kaže, i zbog lokalne i zbog nacionalne politike, jer je ovo, po njemu, jasan znak kojim putem HDZ namjerava ići.

- Onaj tko nije u stanju provesti reformu unutar vlastitih redova sasvim sigurno nije sposoban napraviti reformu ni za opću dobrobit društva. Što se mene tiče, daljnja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini ovim je završena i više nije moguća, u Saboru, kao ni u drugim tijelima ne trebaju računati na moju podršku, a Most će se o svemu izjasniti kroz nekoliko dana - kazao nam je Kovačić.

Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista, dat će izjavu za medije u 17 sati u zagrebačkom sjedištu stranke.

item - id = 310442
related id = 0 -> 1135510
related id = 1 -> 1134201
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 10:28