StoryEditor
Hrvatskai oni se oglasili

MOST traži ostavke: 'Ako je bilo zloporabe sigurnosno-obavještajnog aparata, predsjednik Vlade, predsjednica i šef SOA-e su klaunovi'

22. prosinca 2018. - 20:01

Reagirajući na tvrdnje razriješenog bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića da je SOA upletena u njegovo razrješenje, Most nezavisnih lista priopćio je u subotu da svi oni koji su sudjelovali u bilo kakvoj zlouporabi sigurnosno-obavještajnog aparata moraju podnijeti ostavke.

"Ovaj karneval koji nam priređuju predsjednica države i predsjednik Vlade, u svrhu svojih zakulisnih igara, sa svojim najbližim suradnicima, mora prestati", ističe Most, navodeći da se SMS afera povezana s paraobavještajnim podzemljem nastavila zlouporabom sigurnosno-obavještajnog aparata.

Most smatra da predsjednik Vlade i predsjednica države, te u konačnici i šef SOA-e trebaju odgovoriti tko je bivšem savjetniku predsjednice poslao djelatnika SOA-e i ako je to točno s kojom svrhom.

"Pokušavaju izbjegavati odgovore, a samom potvrdom da znaju da se stvarno dogodio skandal oni trebaju podnijeti ostavke, svi oni koji su sudjelovali u bilo kakvoj zlouporabi sigurnosno-obavještajnog aparata" poručili su iz Mosta.

Dodaju pritom da u normalnim, uređenim državama ministri i predsjednici vlada te predsjednik države za najmanju sitnicu daju sami ostavke.

U Mostu zaključuju da klaunovi u tom slučaju ispadaju hrvatski građani, a da su zapravo klaunovi, ako je sve to točno, predsjednik Vlade, predsjednica države i šef SOA-e.

Razriješeni savjetnik Radeljić u petak navečer je ustvrdio da je bio pod prijetnjom iz SOA-e, te kako mu je predsjednica rekla da se ne uklapa u njezine planove, jer je smetnja u odnosima s premijerom.

Njegove navode sinoć su demantirali iz SOA-e, naglasivši kako "SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost". Ured predsjednice Republike u subotu je najoštrije odbacio tvrdnje da je na bilo koga ikada vršen pritisak da podnese ostavku.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 12:29