StoryEditorOCM
Hrvatskadobrodošla ušteda

Mislite da na svakoj pumpi na autocesti možete na WC bez plaćanja? Nemojte se prevariti, donosimo vam popis besplatnih

Piše Dora Koretić/JL
17. srpnja 2024. - 10:36
Na benzinskim crpkama od sada se ne prati samo cijena goriva nego i naplata korištenja WC-a (ilustracija)Darko Tomaš/Cropix

Ova sezona za sve one koji na more idu automobilom bit će najskuplja kad je u pitanju usluga toaleta, posebno nakon što je Ina prošlog tjedna naknadu za korištenje sanitarnog čvora na pumpama uz autocestu za sve one koji nisu kupci s 0,50 centi podignula na čak jedan euro, piše Jutarnji list.

Ipak, Velika škrtica analizirala je kakva je situacija s plaćanjem toaleta i na svim ostalim pumpama na autocestama od Zagreba prema Splitu, odnosno Rijeci, a u tome je pomogao popis koji se nalazi na stranicama Hrvatskih autocesta.

U njemu su detaljno pobrojena sva odmorišta te specificirano plaća li se na njima korištenje sanitarnog čvora ili je ono besplatno.

Na autocesti A1 na putu prema Splitu HAC navodi devet odmorišta, odnosno benzinskih pumpi na kojima nema naplate za korištenje sanitarnog čvora, dok su na A6 prema Rijeci na popisu četiri benzinske crpke.

Na autocesti prema Splitu tri su pumpe odmah kod Zagreba: Petrolove pumpe Stupnik zapad i Desinec jug te Tifonova pumpa u Draganiću u oba smjera. Dalje slijedi Inina pumpa u Vukovoj Gorici u oba smjera, te Tifonove pumpe Dobra i Jesenice, također u oba smjera. Dalje su Lukoilova pumpa u Vroplju te Petrolove crpke u Nadinu i Mosoru u oba smjera, navodi Velika škrtica. 

Na putu od Zagreba prema Rijeci četiri su crpke s besplatnim WC-om: Tifonova pumpa u ravnoj gori u oba smjera, Inine crpke Lepenica sjever i u Cerniku te Petrolova u Tuhobiću. Na ostalim benzinskim crpkama korištenje WC-a plaća se od 50 centi do jednog eura.

image

Uštede su važne i na crpkama, ako je cijena korištenja WC-a jedan euro, za četveročlanu obitelj to je pristojan iznos (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:22