Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskateška vremena

Miro Kovač izbjegao u Seget Donji: nesuđeni predsjednik HDZ-a će kraj epidemije, umjesto u Zagrebu, čekati u Dalmaciji

Piše Tanja Gattin
25. ožujka 2020. - 14:47
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Uputili smo se u Seget Donji pokraj Trogira, povodom informacije da je Miro Kovač, saborski zastupnik, nesuđeni predsjednik HDZ-a, inače rođeni Splićanin, prije najavljene zabrane napuštanja mjesta prebivališta, koje ima u Zagrebu, s obitelji otišao u Seget Donji.

Krenuli smo provjeriti je li točna informacija da je taj hrvatski parlamentarac i nekadašnji ministar s obitelji zaista izbjegao mjeru zabrane migracija unutar Hrvatske, koja je stupila na snagu s dobrim razlogom - da bi se pokušalo smanjiti širenje koronavirusa.

Upravo su se u Seget Donji roditelji Mira Kovača preselili iz Splita još početkom 1970-ih i tamo izgradili kuću. U kući su, kažu informacije, osim obitelji Mira Kovača, također obitelji njegovih dviju sestara, tako da ih je na okupu navodno 17 ili 18.

Roditeljska kuća

Od njegovih susjeda smo doznali koja je kuća Kovačevih. Taj veliki objekt prostire se na tri etaže - prizemlje i dva kata. Ima prostrano dvorište, iza kuće su bili parkirani audi i mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka, a u garaži auto stranih registracija.

image
Kuca obitelji Mira Kovača u Segetu
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

U srijedu oko 13 sati ništa nije upućivalo da tamo boravi 17 osoba. Ispred kuće zatekli smo tek jednog starijega gospodina dok je zatvarao vrata garaže.

Potvrdio nam je da je Miro Kovač u Segetu Donjem te je rekao da će provjeriti je li sada u kući.

Kada se vratio, više nije bio raspoložen za suradnju.

- Nije u kući. Rekao je da mi kažete zašto ga trebate pa ću mu prenijeti - kazao nam je.

No, nije mu htio prenijeti naš broj mobitela, nego je na to samo odmahnuo rukom i dodao: “Već će vas on naći.”

Iako s parlamentarcem nismo uspjeli razgovarati “uživo” u Segetu Donjem, nakon što smo mu uputili nekoliko poziva na mobitel te mu poslali poruku, uskoro nam se javio. Objasnili smo kako bi moglo biti sporno što je s obitelji otišao iz Zagreba prije zabrane internih migracija, te to što je u ovo “doba korone” navodno njih 17 na okupu.

Poslije nam je poslao svoj komentar cijele situacije.

- U dogovoru s Klubom zastupnika HDZ-a sudjelujem u radu Hrvatskog sabora i stojim mu na raspolaganju 24 sata dnevno. Što se moje obitelji tiče, moja supruga i naše troje djece smješteni su još od nedjelje u kući mojih roditelja, odvojeno na posebnom katu. Inače, nedjeljni potres proizveo je neka oštećenja u našem stanu u centru grada Zagreba. Moje sestre i njihove obitelji ne borave u kući mojih roditelja.

#MIRO KOVAč#SEGET DONJI#ZABRANA NAPUšTANJA MJESTA PREBIVALIšTA

Izdvojeno