StoryEditor
Hrvatskabračni par sanader sastao se u pritvoru

Mirjana posjetila Ivu u Remetincu, razgovarali preko staklene pregrade

Piše PSD.
8. kolovoza 2011. - 22:42
Bivšeg premijera Ivu Sanadera iza remetinečkih je rešetaka, osim svećenika, posjetila i supruga Mirjana. Time je Mirjana Sanader iskoristila jedan od najmanje šest posjeta mjesečno, koliko je pritvoreniku odobreno prema zatvorskom Pravilniku o kućnom redu. Običan regularni posjet inače je za stolom preko stakla, dok susret bez staklene pregrade mora posebno zatražiti od istražnog suca ili predsjednika sudskog vijeća.

Pravilnik još omogućuje Sanaderu da dva puta mjesečno primi paket težine do pet kilograma, a u njemu smije biti šarena posteljina, kako se ne bi pomiješala sa zatvorskom, sva odjeća osim kožnate, četkica za zube, običan češalj za kosu, grickalica za nokte bez nožića, kutijica za sapun, remen za hlače, vunene rukavice, kapa bez šilta, kemijska olovka, tri obiteljske fotografije, najviše tri tiskovine, bilježnica s mekim koricama...

Osim posjeta supruge, u Sanaderovoj zatvorskoj svakodnevici novitet je i zahodska školjka, zbog koje je zajedno sa “starim” cimerom premješten u ženski dio zatvora. Naime, zbog općepoznate salzburške boljke s nogom, zahod čučavac, kakav se nalazi u muškim ćelijama i zahtijeva oslanjanje na obje noge, Sanaderu je zadavao problem pa je premještaj na ženski odjel bilo jedino rješenje. Tako će bivši premijer dočekati 18. kolovoza, kada bi trebalo biti odlučeno o produljenju pritvora ili eventualnom puštanju da se brani na slobode, a čija je strategija obrane, podsjetimo, do sada bila nijekanje krivnje u svim predmetima.


H. KARAKAŠ-JAKUBIN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2022 15:54