StoryEditor
HrvatskaŠKOLA ZA ŽIVOT UŽIVO

Ministrica Divjak obratila se nastavnicima putem Facebooka, njezina poruka nije im najbolje sjela; Evo kako joj je replicirala jedna nastavnica

Piše D.B.
14. studenog 2019. - 16:51

Kako vrijeme odmiče, prosvjetni radnici su sve manje zadovoljni podrškom političara, ali kopni i njihova simpatija prema resornoj ministrici Blaženki Divjak.

Njezin današnji Facebook status u kojem ih poziva da im djeca budu prioritet, te da više od ponuđenog ne mogu dobiti, nije im najbolje sjeo.

- Budimo iskreni, prosvjetari su osigurali 6 % veće plaće svima – onima kojima je trebalo i onima kojima nije. Ova ponuda od 6 + 2 sigurno nije takva da bih ja s njom bila zadovoljna, ali je najviše što smo u ovom trenutku mogli izboriti što se plaća tiče.

Zaista dajem sve od sebe da se status učitelja poboljša, od nagrađivanja i napredovanja najboljih do statusa službene osobe. Ali u ovom trenutku, ako nam djeca nisu prioritet, svi smo gubitnic - napisala je Divjak u svojoj Facebook objavi.

A napisala je i što nikako ne bi željela da se dogodi.

Ne želim da maturanti i njihovi upisi na fakultete budu ugroženi. Ne želim da se napada i vrijeđa učitelje po društvenim mrežama i u javnosti. Ne želim da se ugrožava reforma obrazovanja koju smo nakon 25 godina uveli u naše škole.

 

Nije dugo trebalo čekati na replike nastavnika, a jedna od njih, Maja Vukelić, dobila je najviše "lajkova"

- Ni ja sve to ne želim. Moja kćer je maturantica i ja se bojim kaosa. Ali ne želim da me vodi strah i zastrašivanje. Ako ništa drugo, nek barem moja kći nešto nauči iz cijele ove priče. O politici, o sindikatima, statusu učitelja, odnosu društva prema struci u kojoj su uglavnom žene, ljudima općenito... Škola za život uživo - napisala je Vukelić.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 06:23