StoryEditor
HrvatskaU KLUPE OD 7. RUJNA

Ministarstvo obrazovanja razradilo tri scenarija za novu školsku godinu: TV nastava više nije opcija, intencija je da učenici budu u učionicama

Piše Hina/PSD
11. kolovoza 2020. - 11:31
Hoće li učenici i ove godine u školske klupe ili će se opet dobar dio nastave izvoditi online putem - ne znaju niti epidemioloziMario Todorić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Želimo da učenici budu u svojim učionicama i da se nastava potpuno izvodi u školama, rekao je Momir Karin, pomoćnik ministra obrazovanja i znanosti, gostujući jutros u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" govoreći o novoj školskoj godini, koja počinje 7. rujna.

"Postoje tri scenarija - kazao je Karin - onaj koji želimo da bude je taj da učenici budu u svojim školama i klupama i da se nastava održava u školama, drugi je da se nastava održava dijelom online, dijelom u školama, a treći je, da će se u najgorem slučaju, nastava održavati online", kazao je Karin za HRT.

Napomenuo je kako je stajalište ministarstva da djeca trebaju biti u školama, pa tako neće biti potpune blokade sustava ako se dogodi situacija zaraze koronavirusom i određeno žarište. 

"Više neće biti potpune blokada cijelog sustava nego ćemo, ako se negdje pojavi određeno žarište, tom razrednom odijelu, školi, području ili gradu davati jasne upute", poručio je i dodao da moguće blokade neće biti generalne za cijelu Hrvatsku. 

Podsjetio je da je ministar obrazovanja Radovan Fuchs već imenovao tijelo u kojemu sudjeluju epidemiolozi, osnivači školskih ustanova, obrazovni sindikati i agencije. Oni će se, najavio je, sljedeći tjedan sastati i ubrzo razraditi jasne upute školama za provođenje nastave u novoj školskoj godini. 

Kazao je Karin za "Dobro jutro, Hrvatska" i da će se u slučaju provođenja online nastave, u njoj dogoditi određene promjene za učenike od 1. do 3. razreda osnovne škole, za koje se nastava neće odvijati putem televizijskog programa, već u realnom vremenu, po unaprijed određenom rasporedu, a tehnički bi ju provodio Carnet.

image
Klupe čekaju učenike
Nikša Stipaničev/Ilustracija/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 22:01