StoryEditor
Hrvatskaparlamentarni izbori

Ministarstvo i HZZJ donijeli nove upute kako bi osigurali biračko pravo korisnicima u ustanovama u sustavu socijalne skrbi

2. srpnja 2020. - 21:57
Ilustracija/HANZA MEDIA

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Državnim izbornim povjerenstvom donijelo je nove Upute kako bi osigurali biračko pravo korisnicima u ustanovama u sustavu socijalne skrbi, priopćeno je u četvrtak.

"Ministarstvo i HZJZ  u suradnji s DIP-om donijelo je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi kako bi svim zainteresiranim korisnicima koji koriste uslugu smještaja u sustavu socijalne skrbi osigurali mogućnost ostvarivanja biračkog prava", naveli su večeras iz Ministarstva.

Preporuka o načinu ostvarivanja biračkog prava za korisnike koji su smješteni kod pružatelja usluga definirana je u navedenoj Uputi, u podnaslovu „Korisnici smještaja“, u kojoj stoji: "Opravdanom okolnosti smatra se izlazak korisnika ispred ulaznih vrata pružatelja usluge smještaja radi glasovanja na dan izbora.

Glasovanje se u pravilu obavlja ispred ulaznih vrata pružatelja usluge smještaja, a iznimno u prostorijama pružatelja usluge smještaja, pod uvjetima i na način propisan točkom 3.3. Tehničke upute Državnog izbornog povjerenstva – glasanje na dan izbora i osiguranje epidemiološke zaštite svih sudionika na biračkim mjestima u ustanovama socijalne skrbi".

Preostali sadržaj Upute od 27. lipnja 2020. nije se mijenjao, pojašnjava se u priopćenju.

Ministarstvo apelira na sve pružatelje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi da se i nadalje pridržavaju mjera u svrhu sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 13:05