StoryEditor
Hrvatskaispunjeni uvjeti

Ministar potvrdio lijepe vijesti za sve koji su planirali putovanje ‘preko bare‘: SAD do kraja godine ukidaju vize Hrvatima!

Piše PSD
14. veljače 2020. - 15:34
Ilustracija/AFP

Sjedinjene Države trebale bi do kraja godine Hrvatima ukinuti vize, a dvije zemlje potpisati sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, izjavio je u petak u Munchenu hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

Hrvatska, Rumunjska, Bugarska i Cipar jedine su članice EU-a kojima SAD još nije ukinuo vize. Poljska je iz viznog režima isključena krajem prošle godine. 

Grlić se, kako pišu Vijesti.hr, danas u Muenchenu sastao s američkim državnim tajnikom Mikom Pompeom i poslije rekao kako bi i vize i dvostruko oporezivanje trebali biti riješeni do kraja godine.

"Sve smo (uvjete) ispunili i to je pitanje trenutka. To je u interesu i hrvatskih i američkih gospodarstvenika", rekao je novinarima Grlić Radman.

On se s Pompeom sastao uoči početka sigurnosne konferencije u Muenchenu, vodećeg svjetskog foruma za raspravu o međunarodnoj sigurnosnoj politici.

#SAD#VIZE

Izdvojeno

09. srpanj 2020 09:43