StoryEditor
Hrvatskaništa od svega

Ministar može mirno spavati: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne pokreće postupak protiv Beroša

Piše Hina
15. listopada 2021. - 13:16

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv ministra zdravstva Vilija Beroša jer nisu utvrdili okolnosti iz kojih bi proizašla interesna povezanost ministra s vlasnikom kompanije Uspjeh koja je radila na platformi Cjepise.

U slučaju ministra Beroša također je utvrđeno da su se poštivale odredbe Zakona o javnoj nabavi.

Zastupnici u Hrvatskom saboru bili su prijavljeni iz razloga što su se cijepili prije drugih građana, a Povjerenstvo je odlučilo kako neće pokretati postupak.

Gradonačelnik Grada Osijeka i HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Radić bio je prijavljen jer je imao vlasništvo u trgovačkom društvu Tlocrt d.o.o. te je u prijavi navedeno pitanje je li on trebao prenijeti upravljačka prava s obzirom na to da je jedno vrijeme bio na dužnosti, a jedno vrijeme nije.

Radić je sve svoje poslovne udjele, odnosno cijelo trgovačko društvo prenio na svog oca te u toj situaciji nije trebao prenositi upravljačka prava, a shodno tome Povjerenstvo neće pokretati postupak.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte jer je primao dodatne naknade poput dara za djecu, božićnice i regresa, a također će pokrenuti postupak jer je primao i naknadu u Nadzornom odboru Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Pokrenut je postupak i protiv člana Uprave Hrvatskih autocesta Stjepana Baranašića jer je istovremeno uz obnašanje svoje dužnosti obavljao i dužnost člana Općinskog vijeća općine Mala Subotica te je za to primao naknadu.

item - id = 1135285
related id = 0 -> 1148548
related id = 1 -> 1147980
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 14:00