StoryEditorOCM
Hrvatskadrama u zagrebu

Ministar Beroš za ‘Slobodnu‘ nakon današnjeg incidenta na Rebru: ‘Ako treba postavit ćemo i detektore metala u bolnice‘

Piše Ivica Marković
3. rujna 2024. - 13:11

Povodom oružanog incidenta koji se zbio u "zelenoj zgradi" (Psihijatrija) KBC-a Zagreb (Rebro) kada je za sada nepoznati čovjek pištoljem prijetio osoblju i pacijentima, nekoliko riječi, prije negoli je dobio službeno očitovanje od prof. dr. sc. Ante Čorušića, ravnatelj KBC Zagreb, rekao nam je izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, ministar zdravstva RH.

image

Vili Beroš, ministar zdravstva RH

Goran Mehkek/Cropix

- Još uvijek primam informacije o incidentu i ne znam točno o čemu se radilo. Očekujem očitovanje ravnatelja Čorušića i tada ću moći reći nešto više. Još uvjek službeno ne znam o kakvom se točno oružju radilo s kojim je čovjek prijetio, je li se radilo o pravom pištolju ili vjernoj kopiji oružja, rekao je ministar Beroš.

S obzirom da je čovjek ušetao neometano u bolnicu priupitali smo ministra da li bi svrsishodno bilo da se pregledavaju pacijenti prilikom ulaska u bolnicu, u kojoj zasigurno nema mjesta za oružje, odnosno treba li postaviti na ulaze u bolnicu detektore metala?

- Teško je pregledati sve pacijente koji ulaze u bolnicu, no ako bude trebalo i to ćemo raditi, ako treba postaviti ćemo i detektore metala kako bi svi pacijenti i osoblje bili sigurni. Ali, onda bi takve detektore trebalo postavljati svugdje gdje ljudi ulaze, kao što su dućani, športski objekti... Svakako, s detaljima cijelog događaja, službeno će me obavijestiti ravnatelj Ante Ćorušić, od kojeg očekujem izviješće, zaključio je Vili Beroš, ministar zdravstva RH.

image
Goran Mehkek/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 04:38