StoryEditor
Hrvatskamaksimalni napori

Ministar Beroš poludio zbog pitanja o zaštitnoj opremi: Neki liječnici namjerno skrivaju maske i rukavice, to je peta kolona!

Piše PSD
25. ožujka 2020. - 09:34
Fah/Pool

Ministar zdravstva Vili Beroš prilično je ljutito reagirao na pitanje o dostupnosti zaštitne opreme za zdravstvene djelatnike, a spominjao je i profitere koji su iskoristili kriznu situaciju u zemlji za svoje potrebe.

- Ljuti me kao čovjeka ponašanje pojedinaca koji naglašavaju ovo pitanje.  Dobio sam informaciju da pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme sa polica da bi lažno prikazali stanje. U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže 7 tisuća maski i milijun rukavica... Sutra isto stiže oprema.

Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad ovo završi, evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, jasno je svima. Davno je bilo rečeno domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili?

Zlonamjerno prikazivanje situacije lošijom nego što jest nije dobro. Nigdje u svijetu situacija nije dobra, čuo sam se s kolegama u Švicarskoj i Francuskoj, ni kod njih stanje nije dobro. Ali radimo sve što možemo. U svakom ratu postoji peta kolona. Oni koji nam bacaju klipove pod noge neće uspjeti! - rekao je Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 18:22