StoryEditorOCM
Hrvatskapromjena plana

Ministar Anušić se ipak predomislio oko nastavka studija: ‘Odlučio sam zamrznuti studentski status, bio bi pritisak‘

Piše Mirela Lilek/JL
20. studenog 2023. - 12:13

Nakon što je Jutarnji list u ponedjeljak objavio dosad nepoznati status studenta ministra obrane Ivana Anušića, on je ipak odlučio zamrznuti svoj status studenta na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

"Nakon objave članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija ipak izazvati veliki interes i potencijalno stvarati pritisak profesorima fakulteta na kojem studiram, stoga sam odlučio zamrznuti studentski status", napisao je ministar obrane u ponedjeljak ujutro na društvenoj mreži.

Dodao je kako želi fakultet i profesore rasteretiti pritiska i interesa zbog dužnosti koju trenutno obnaša.

Podsjetimo, Jutarnji je otkrio kako je novi ministar obrane po završetku stručnog preddiplomskog Izobrazba trenera na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu upisao diplomsku razinu istog studija te je, kako nam je potvrđeno s fakulteta, trenutno u statusu apsolventa. Isto nam je tijekom vikenda potvrdio i sam ministar, kojega smo pitali kani li tijekom mandata nastaviti sa studiranjem.

"Neću zamrznuti status studenta. Kako sam sad u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine", odgovorio je Anušić u subotu.

Ministar je očito odlučio promijeniti mišljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:27