StoryEditor
Hrvatskanezgoda ispred stana

Milku Babović udario auto: Pala sam i vikala na vozača. Srećom sam stara sportašica, pa znam kako se pada

Piše PSD
14. studenog 2019. - 15:14

Umirovljena sportska novinarka Milka Babović doživjela je nezgodu nedaleko od svog zagrebačkog stana. Prije nekoliko dana tijekom šetnje na 91-godišnju Babović naletio je automobil, a sve je srećom prošlo bez ozljeda.

- Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala "ne smijete tako - rekla je Babović za Glas Istre.

Iako je zadobila udarac ne osjeća nikakve posljedice.

- Ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada - dodala je Babović koja je prije novinarske imala izuzetno uspješnu sportsku karijeru. Bila je jedna od najtalentiranijih atletičarki u bivšoj Jugoslaviji, no profesionalno se ipak odlučila baviti novinarstvom.

Najveći trag u sportskom novinarstvu ostavila radom na Hrvatskoj televiziji. Novinarstvom se počela baviti 1949. godine. Jedna je od osnivačica i bila je dugogodišnja urednica športske redakcije tadašnje TV Zagreb.

- Nije tada uopće bilo žena koje su pratile sport, pogotovo ne na televiziji. Kad sam s kolegama počela putovati, mnogi su me zafrkavali da sam pratnja. Ali, malo po malo su me svi prihvatili - rekla je u razgovoru za Glas Istre.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 01:32