StoryEditor
Hrvatskaizvanredna presica

Miljenić i Lozančić iznijeli nove optužbe na račun Banožića: ‘Ovo se ne smije tolerirati!‘

Piše PSD.
29. studenog 2021. - 14:24

Predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić danas su na Pantovčaku sazvali izvanrednu konferenciju za novinare.

Iako je presica bila sazvana za 13 sati, počela je sa zakašnjenjem od gotovo sat vremena.

“Banožić je prije mjesec dana donio odluku da se vojnicima koji su potpora predsjedniku Republike ne plaćaju dnevnice”, rekao je Orsat Miljenić na početku press konferencije, piše N1.

image
Damir Krajac/Cropix

Lozančić je rekao da se tu radi o aktivnim vojnicima.

“Neće dobiti dnevnice, to je nekorektno. To su redovne aktivnosti, polaganje vijenaca u Vukovaru, Škabrnji, oni su napravili svoj posao, obaveza je ministarstva da se te dnevnice riješe”, rekao je Lozančić, a potom pročitao dio pisma koje je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, Robert Hranj, uputio Vladi.

“Ovo se ne smije tolerirati. Prošlo je neko vrijeme, načelnik Glavnog stožera iskaže svoje mišljenje, a odgovora nema do dan danas”, rekao je Lozančić.

image
Damir Krajac/Cropix

“Ako se ne isplate dnevnice, predsjednik može ne ići i ne ispunjavati svoju funkciju ili ići”, dodao je Lozančić.

“Predsjednik će nastaviti raditi kao i do sada. Predsjednik će ići tamo gdje treba, a ministar, ne znam na temelju čega, misli da može ljudima koji su bili u Vukovaru uskratiti dnevnice. Ovo sve je napisao načelnik Glavnog stožera. On je taj koji daje zapovijedi, na temelju njega se daju putni nalozi, to tako funkcionira. Možda ministar smatra da on može biti načelnik Glavnog stožera. Nezamislivo je, ako je ikome zamislivo da predsjednik nema pravo na tri osobe da ponesu vijenac, da za to treba tražiti dozvolu ministra, to je suprotno Ustavu, zakonu i logici”, rekao je Miljenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2022 09:31