StoryEditorOCM
Hrvatskauhićenje župana

Milanović: ‘Ovo što se dogodilo u Vinkovcima s Dekanićem ide do vrha! Da premijer nema pojma o tome, brate...‘

Piše Hina
16. ožujka 2023. - 15:07

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je u četvrtak slučaj uhićenog HDZ-ovog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom, ustvrdivši kako to što se dogodilo ide do vrha, aludirajući da premijer ima veze s time.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uhićen je u srijedu s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti. Tereti ga se da je je pijan skrivio prometnu nesreću, pa lagao da nije vozio, pa sve pokušao zataškati uz pomoć policije.

"Poznaje li zakon proceduru prema kojoj se napiješ, divljaš u autu i burgijaš okolo i mašeš kandžijom po selu, srušiš ogradu, streseš auto časnim sestrama i onda krivotvoriš izvješće? Poznaje li to zakon? Ili je to stranačka legislativa koja to poznaje?" komentirao je Milanović.

Milanović se danas sastao s predsjedateljicom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović, a u izjavi novinarima ustvrdio je da "ovo što se dogodilo u Vinkovcima s ovim županom, to ide do vrha".

"Ja sam bio premijer, da se župan u moje vrijeme ponapijao i porazbijao pola šora i avliju i da je to zataškavano godinu dana i da premijer s tim nema nikakve veze, e to, brate, na drugom molitvenom doručku pričaj. To je problem. Koji zakon to pozna, koji moralni kodeks, koja vjerska knjiga? To je upropaštavanje države. Tako da, ljudi se plaše i nije vrijeme", kazao je.

Komentirajući traženje saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost u kojem HDZ ima većinu da podrži kandidata za ravnatelja VSOA-e kojeg je predložio ministar obrane Mario Banožić, Milanović je poručio da ga "na ovaj način ga neću nikad prihvatiti jer ga se na silu nameće".

"Pozivaju me da podržim kamarada (Banožića) od ovog koji pijan razvaljuje ograde i ubija ljude po Slavoniji. Kako je uopće znao o kome se radi kad ta osoba još nije saslušana na Odboru na koji mora doći po mišljenje. To je sve izobrnuto naglavce. Pozivaš me da dam potpis i svoju vjeru na ime osobe koja još nije ni saslušana na Odboru. Postoji zakonska procedura. Za čije babe zdravlje?" komentirao je Milanović.

"Tu nema ni pameti ni konzistentnosti bilo kakve. Ja se katkad radujem nekoj vrsti nadmetanja i nadmudrivanja, ali s takvo tupim likovima imati takvu vrstu interakcije je organski bolno. Zakon to ne poznaje", dodao je.

Premijera Andreja Plenkovića ponovno je optužio da "otvoreno krši Ustav".

"Ja u zadnju godinu dana predlažem da se sastane Vijeće za nacionalnu sigurnost, a premijer potpuno protuustavno i otvoreno krši Ustav i ne želi suradnju tamo gdje ga Ustavu to obvezuje. Ne želim da mi bude svjedok na bar mitzvi ili nekoj drugoj ceremoniji", komentirao je.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 11:32