StoryEditor
Hrvatskapljuštale kritike

Milanović i krug koji ga podržava doživjeli prvi ozbiljan udarac u stranci, izbori za predsjednika 2. travnja

Piše PSD.
24. siječnja 2016. - 00:24
Kako neslužbeno doznajemo, nakon maratonske sjednice i više od deset sati zasjedanja Glavni odbor SDP-a u subotu na večer srušio je sve odluke Predsjedništva te stranke vezano uz datume održavanja unutarstranačkih izbora za šefa SDP-a, kao i stranačke konvencije.

Nakon što su cijeli dan na sjednici GO-a pljuštale kritike na račun aktualnog vodstva zbog gubitka izbora, Odbor nije dao ni zeleno svjetlo datumu izbora za stranačkog šefa koji je Predsjedništvo utvrdilo za 12. ožujka.

Umjesto tog dana, GO je odlučio da će se prvi krug izbora za čelnika stranke održati 2.travnja, što je datum koji je ranije predlagao Milanovićev protukandidat Zlatko Komadina, ali je Predsjedništvo SDP-a to odbilo.

Drugi krug izbora, ako ga bude, predviđen je za 9.travnja, dok će se stranačka konvencija na kojoj će se birati ostala stranačka tijela održati 16.travnja. Glavni odbor je 'srušio' i nova pravila za izbor izaslanika za izbornu konvenciju stranke, koja je već kritizirao Zlatko Komadina poručujući da se pravila ne mogu mijenjati usred utakmice.

Iako je „primljeno na znanje“, bezuvjetnu potporu GO-a nije dobilo ni Milanovićevo izvješće o aktivnostima za izbore 2015. godine. Nekoliko SDP-ovaca, kako su nam rekli, tumači sve ovo kao ozbiljan udarac Milanoviću i njegov gubitak većine u Glavnom odboru, te prvu važniju pobjedu Zlatka Komadine i struje oko njega.

Neki od Milanovićevih pristaša novinarima su rekli da su morali prihvatiti Komadinin zaključak jer su se "njegovi" krenuli gotovo fizički obračunavati, te su "potpuno poludjeli". Da je oštrina retorike u ponovno oporbenom SDP-u prešla granice, govori i niz kritika na račun Josipa Leke koji se, kažu Milanovićevci, umjesto da bude neutralan, svrstao na jednu, očigledno Komadininu, stranu.

marijana cvrtila
foto: goran mehkek /  eph
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 07:33