Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskaobračun na čekanju

Milanović će ipak navijati za Baldasara u bitki za Split

Piše Marina Karlović Sabolić
17. travnja 2016. - 23:06
banovina_prijem7-300316

Ivo Baldasar će dobiti podršku Zorana Milanovića na predstojećim izborima za gradonačelnika Splita, iako nije uspio dobiti potporu stranke za ulazak u Predsjedništvo.

No, on još uvijek uživa potporu gradskog odbora splitskog SDP-a i u ovome je trenutku najviši izabrani SDP-ovac u državi. Socijaldemokrati su u posljednjih godinu i pol izgubili i poziciju predsjednika Republike, i premijera, što je Baldasara, kao gradonačelnika drugog po veličini grada u Hrvatskog, dovelo na tu isturenu poziciju.

Milanović za sada nema statutarne mogućnosti da raspusti splitsku organizaciju SDP-a. Ako gradski odbor uskoro donese odluku da Baldasar bude stranački kandidat za gradonačelnika Splita, predsjednik SDP-a teško da će moći išta učiniti da to spriječi.

Mogao bi, dakako, potaknuti nekog od svojih protegea da se pojavi kao protukandidat Baldasaru na gradskom odboru, ali Baldasar još uvijek ima uvjerljivu većinu u tom tijelu da bi ga itko sa strane mogao ugroziti. Ne dok je gradonačelnik.

Tek ako izgubi utrku za gradonačelnika, on može doći na listu za odstrijel.

Do tada, sva je prilika da će i Milanović idućeg proljeća biti u poziciji da mora navijati za Baldasarovu pobjedu u Splitu. Bar javno.

RAZGOVOR S GRADONAČELNIKOM BALDASAROM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD PONEDJELJKA

Izdvojeno