StoryEditor
HrvatskaŠTRAJKU NEMA KRAJA

Mihalinec uoči sastanka o nadoknadi nastave: Moram ispraviti ministricu Divjak, ovo nisu igre moći, nego Plenković zloupotrebljava svoju moć i kažnjava učenike, roditelje i cijeli obrazovni sustav! 

20. studenog 2019. - 10:27

Sastanak ministrice Blaženke Divjak i predstavnika sindikata, na kojem bi trebali razgovarati o nadoknadi nastave i organiziranju nastavka školske godine, počeo je u srijedu ujutro u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

"Mi smo se odazvali na sastanak i odazivat ćemo se na svaki sastanak za koji mislimo da ima smisla za rješenje ovog problema", rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) Branimir Mihalinec uoči sastanka.

Ministrica je u utorak ocijenila da je obrazovni sustav u blokadi zbog "igara moći" između premijera Andreja Plenkovića i prosvjetnih sindikata te poručila da ona u tim igrama ne želi sudjelovati i da se neće svrstati niti na jednu stranu.

Apelirala je na sindikate i premijera da otvore dijalog i nađu kvalitetan kompromis.
 
"Moram ispraviti ministricu - ovo nisu igre moći, predsjednik Vlade zloupotrebljava svoju moć na način da kažnjava učenike, roditelje i cijeli obrazovni sustav svojim nedjelovanjem", ocijenio je jutros Mihalinec.

Ustvrdio je da premijer "već mjesec i pol dana ne želi razgovarati ni pregovarati, nego samo zastrašuje zaposlene u odgoju i obrazovanju".

Na pitanje novinara osjeća li se odgovornim za ugrožavanje procesa poput državne mature, uzvratio je da situacija uopće nije ugrožavajuća te najavio da sindikalne akcije danas idu dalje.

U današnjoj akciji "Potrubi za obrazovanje" sindikalni aktivisti na raskrižjima od Sheratona do Arene od 13 do 14 sati stajat će s transparentima pozivajući sudionike u prometu da ih podrže. Članovi sindikata prosvjedovat će na raskrižjima i u drugim dijelovima Hrvatske.

Sindikati osnovnih i srednjih škola od utorka su u općem štrajka do ispunjenja svojih zahtjeva. 
 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 13:29