StoryEditorOCM
HrvatskaHLADNA FRONTA

Meteorologinja Tea Blažević: ‘Dalmaciju u idućim satima čekaju jake nevere i snijeg na obali i otocima‘; Evo kada ćemo ponovno u kratke rukave!

Piše Vinko Paić
6. travnja 2021. - 19:53
Meteorologinja Tea Blazević u idućim satima u Dalmaciji upozorava na mogućnost jakih nevera i snijega.  Boris Kovacev/Cropix

Iz proljeća smo se opet vratili u zimu pa su tako snježne pahulje zabijelile dobar dio Hrvatske, dok su se u nekim dijelovima Dalmacije gdje je dobar dio dana uz jaku kišu puhalo jugo, a sada bura, temperature spustile i blizu nule. Zima u travnju zadaje i velike muke u prometu, ali i očaj poljoprivrednika u cijeloj zemlji. Koliko će se ova hladna fronta zadržati u Lijepoj Našoj i kada se opet vraćaju topliji i ljepši dani upitali smo Teu Blažević, meteorologinju N1 televizije.

Svjedoci smo velike promjene vremena. Koliko je uobičajeno da se u travnju događaju ovakve obilne padaline poput snijega u unutrašnjosti?

Snježni pokrivač u travnju u nizinama Hrvatske nije česta pojava, no ovo nije prvi put da brojimo bijele centimetre u travnju. Podsjetila bih na snježnu travanjsku ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:57