StoryEditorOCM
HrvatskaSKROMNA PRIMANJA

Međumjesni javni prijevoz uskoro će biti besplatan za starije? Ministarstvo podržava inicijativu Hrvatske stranke umirovljenika

Piše PSD
3. siječnja 2022. - 11:37

Hrvatska stranka umirovljenika i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture usuglasili su se oko ideje prema kojoj bi stariji trebali dobiti besplatan međumjesni prijevoz, javlja portal Mirovina.

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) pokrenula je inicijativu kojom bi se umirovljenicima i starijim osobama osigurao besplatan međumjesni prijevoz.

To je osobito važno za umirovljenike iz ruralnih krajeva Hrvatske koji na liječničke preglede ili u nabavu namirnica moraju putovati u veća mjesta, što iziskuje znatna novčana izdvajanja iz njihovih skromnih primanja.

"Ministarstvo u potpunosti podržava aktivnosti HSU-a koje imaju za cilj unaprjeđenje statusa i uvjeta za život umirovljenika u Hrvatskoj”, odgovorili su im iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Iz Ministarstva su poručili da je Vlada iz državnog proračuna osigurala 428 tisuća kuna godišnje za sufinanciranje prijevoza kao javne usluge.

- Vjerujemo da će županije, zajedno s jedinicama lokalne samouprave, uz osigurana financijska sredstva na odgovarajući način omogućiti unaprjeđenje usluga za osobe starije životne dobi, umirovljenike i druge ranjive skupine građana uz povoljnije financijske uvjete - odgovorio je Hrvatskoj stranci umirovljenika ministar Oleg Butković, prenosi Mirovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 14:20