StoryEditor
HrvatskaAFERA 'MUNICIJA'

Među prijavljenima za skandal u MORH-u je i Boris Ercegović, splitski trgovac oružjem! Cure i novi detalji

Piše Božana Sviličić i Ivica Neveščanin
21. studenog 2019. - 15:06
Streljivo

Šesta osoba koju je policija prijavila u aferi municija je Boris Ercegović, vlasnik i direktoru splitske tvrtke "Aservo", koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, koji je ujedno i vlasnik trgovine oružja "Magnum".

Kako doznajemo, Pavlović je od njega kupovao municiju i prodavao Krizmanu, Košutiću, Vlakiću, Bencunu te jednom muškarcu iz Zagreba koji je također prijavljen, kao sedma osoba u aferi..

U aferi "Municija", kojoj su vojni piloti iz pomoć civila, švercali oružjem iz vojne baze u Zemuniku, policija je prijavila ukupno šest osoba. 

Među njima su, kako neslužbeno doznajemo, dva vojna pilota Ivan Krizman i Zdenko Košutić, a od civilnih sudionika prijavljeni su Mišel Pavlović, vlasnik Auto salona BMW iz Bibinja, blizak pokojnom Denisu Paraću, Ivica Vlakić, bivši dogradonačelnik grada Zadra, Mladen Bencun iz Zadra te jedan poduzetnik iz Splita.

 Iako su prve informacije govorile da je među prijavljenim pilotima i Domagoj Nekić, on nije prijavljen, iako je osumnjičenima bio na raspolaganju kao vozač helikoptera.

Pavlović je 8. studenog priveden sucu istrage, a nakon ispitivanja je pušten da se brani sa slobode.

Policija je prilikom privođenja Pavlovića podnijela kaznenu prijavu protiv četvorice osumnjičenih među kojima su bila i dva vojna pilota, a kasnije je nastavkom istrage vojne policije i zadarskih kriminalista istraga proširena na još dvojicu osumnjičenika.

Pavlović je bio u helikopteru kao prerušeni pilot. Uskoro opširnije...

 

 

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 21:09