StoryEditor
Hrvatskaod sutra

Medicinski fakultet u Zagrebu prelazi na online nastavu: odgađaju se i ispiti, jedino će se kliničke vježbe provoditi uživo, uz stroge mjere opreza

26. listopada 2020. - 18:26
Zavod za anatomiju Medicinskog fakulteta u ZagrebuBruno Konjević/Ilustracija/Cropix

Medicinski fakultet iz Zagreba od utorka prelazi na nastavu na daljinu, a u online obliku održavat će se sva predavanja i seminari iz svih predmeta te vježbe na pretkliničkim predmetima – stoji u Odluci o mjerama za sprječavanje prijenosa Covida-19 koju je u ponedjeljak donio dekan MEF-a prof. dr. Marijan Klarica. Odluka se odnosi na razdoblje u iduća dva tjedna.

Uz to, za isto razdoblje preoručuje se odgoda svih ispita, a ako se ipak organiziraju trebaju se provesti na način kao u ljetnim ispitnim rokovima, s maksimalno dva studenta i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. To podrazumijeva obvezno nošenje maski i distancu između osoba od najmanje dva metra.

Kliničke vježbe nastavljaju se izvoditi prema izvedbenom nastavnom planu i to također s najviše dva studenta u grupi i uz strogo pridržavanje protokola kliničkih zdravstvenih ustanova. To uključuje obveznu trijažu studenata prilikom ulaska u prostore kliničkih ustanova i bez njihova zadržavanja nakon vježbi u zatvorenim i otvorenim prostorima kliničkih ustanova. Također, prema dekanovoj odluci, iznimno se i klinička nastava može održavati na daljinu, odnosno online, u slučaju zaraze većeg broja zdravstvenih djelatnika.

Svi studenti, nastavnici i ostali zaposlenici toga fakulteta, ako borave u otvorenim i zatvorenim prostorima MEF-a, i nadalje su obvezni nositi maske i pridržavati se svih ostalih protuepidemijskih mjera. Nenastavni i sunastavni zaposlenici u podružnicama, zavodima i tajništvu fakulteta u iduća dva tjedna radit će na način da svaki zaposlenik mora biti sam u uredu, a ako to nije moguće organizirat će se rad u dvije smjene ili naizmjenični rad jedan tjedan u uredu, a drugi od kuće na daljinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 18:30