StoryEditor
Hrvatskanorijada

Maturanti luduju diljem Hrvatske: Hitna intervenirala više puta, a u jednom gradu su uistinu pretjerali - bacili su dimnu bombu! Pogledajte kako je bilo u Zagrebu, Imotskom, Zadru, Dubrovniku...

Piše PSD, JL, H
22. svibnja 2018. - 18:18
norijada_pula06-220518

Danas se održava Norijada, tj. Dan maturanata, što znači da tisuće srednjoškolaca koji se pozdravljaju s ovim dijelom obrazovanja po gradu slave završetak jednog razdoblja.

Kao i svake godine, zagrebački Trg bana Jelačića je preplavljen 'šarenim' maturantima, brašnom kojim se uobičajeno razbacuju, dok zaštitari čuvaju glavnu fontanu budući da je ranijih godina bilo incidenata u kojima bi maturanti skakali  u nju, ali i naguravali fotoreportere u vodu.

Neki "sretnici" su se ipak uspjeli okupati prije dolaska zaštitara. Na Trgu su dežurne i ekipe Hitne pomoći u slučaju da u euforiji slavlja dođe do pretjerivanja s alkoholom ili ozljeda. Reporterka Jutarnjeg javlja da se na putu do Trga čuju i pokliči 'Za dom spremni'.

 

 Hitna pomoć je, javljaju reporteri s terena, na Bundeku do 15 sati intervenirala osam puta, uglavnom zbog pretjerivanja s alkoholom.

Maturanti slave i ostalim hrvatskim gradovima, no čini se kako su u Rijeci pretjerali. Radio Korzo javlja kako su maturanti pomorske škole iz Bakra bacili dimnu bombu na Korzu.

- Rat na Korzu! Ljudi, izbjegavajte Korzo!, poručuju s radija, a dodaje se i kako su  paljene brojne baklje.

 

Riječkoj policiji je dojavljeno o ispisivanju ustaških simbola na Spomenik oslobođenja Rijeke, a počinitelji nisu za sad utvrđeni. Nadležne službe odmah po dojavi su uklonile grafit.

 

 

Priopćenjem je reagirao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, navevši da najoštrij osuđujem šaranje Spomenika oslobođenja ustaškim i ostalim nacističkim simbolima. 

Zadarski maturanti su se danas oprostli od srednje skole tradicionalnim tulumom na rivi kod morskih orgulja, a kako je bilo u Šibeniku pogledjte u priloženom videu:
 Kako se feštalo u Splitu pročitajte ovdje.Veselo je i u Dubrovniku, a veliku fotogaleriju maturantske fešte u Gradu donosi dubrovacki.hr.

Društvene mreže prepune su objava s norijade sa svih strana Hrvatske. Nama je za oko zapela ova ekipa iz Pakraca u prikolici, kao i vesela skupina iz Imotskog, no zanimljivi prizori pristižu iz minute u minutu... 

#MATURANTI#NORIJADA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 09:30