StoryEditor
Hrvatskajavio se bivši savjetnik

Mate Radeljić iznio teške optužbe na račun Grabar-Kitarović: Nudila mi je novce da joj budem tajni suradnik za kojeg Plenković ne smije znati!

Piše PSD
31. prosinca 2019. - 13:00

Nakon što je u sinoćnjoj debati Kolinda Grabar-Kitarović spomenula i slučaj smjene svog bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića, u utorak se oglasio i on.

Njegovo priopćenje medijima objavljujemo u cjelosti:

"Kolinda Grabar Kitarović u debati na RTL-u javno je lagala i obmanjivala hrvatsku javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila SOA-u. Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi. A istina je da je zloupotrijebila SOA-u kako bi me prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje.

Hrvatska javnost mora znati da mi je predsjednica Republike osobno priopćila, nekoliko dana nakon mog razgovora s agentom SOA-e, da je 'Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore'.

Ponudila mi je da sudjelujem u njezinoj kampanji kao 'tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati', a za taj posao mi je ponudila i konkretan financijski iznos. To sam odbio i odlučio javno objaviti sve okolnosti pod kojima sam razriješen dužnosti.

Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 01:04