StoryEditorOCM
HrvatskaČUDO OD ČOVJEKA

Marko ima sarkom i veliki je borac. Djeca, supruga i puno prijatelja snažno žele da još živi. Ali Marko nije dobro...

Piše vijesti sd
18. srpnja 2023. - 15:58

Spisateljica Jelena Kastaneti je već u nekoliko navrata upozorila na tešku sudbinu Marka Babića. pa kaže:

- Dragi ljudi… Znam da mnogi od vas prate priču našeg Marka. Ali za one koji ne znaju, na fotografiji je sa mnom moj prijatelj Marko Babić. Markova je knjiga "Putovanje zvano igra" objavljena krajem prošle godine. Ja sam imala privilegiju biti urednica te knjige.

image

PRIVATNI ALBUM

U tim je dnevničkim zapisima Marko, na topao, neobičan i pomalo šaljiv, a i dalje dubok način, pisao o sarkomu. Nije svoj susret s opakom bolešću nazvao borbom. Odabrao je drugu riječ i sve nas tako poveo na svoje "putovanje".

Marko trenutno nije dobro. Rak se vratio snažniji i natjerao ga da razmisli o tom izboru riječi. I zato se Marko sada bori. A bore se i oni njemu najbliži koji upravo pokušavaju pomjeriti planine.

image

H R T

Nažalost, liječnici u Zagrebu su iscrpili sve mogućnosti liječenja i nadamo se da će Marko uskoro dobiti novi plan liječenja van Hrvatske.

Ono kako vi sada možete pomoći je da kupite primjerak njegove knjige "Putovanje zvano igra", za slučaj da zatreba veći iznos nego što njegova obitelj u ovom trenutku ima. Knjigu možete kupiti sebi. Ili nekome svom. Ili pričajte o knjizi. Predložite je nekome. Pitajte u svojoj knjižnici jesu li nabavili primjerak. Odaberite baš nju za svoj knjiški klub. Kao poklon za svoje poslovne suradnike. Bilo što.

Knjiga je dostupna u knjižarama Hoću knjigu, Školska knjiga, Znanje, Ljevak, Planetopija… Hvala vam - napisala je Jelena.

► Knjigu možete naručiti OVDJE, a Marka možete kontaktirati OVDJE.

Arhitekt, marketinški stručnjak, otac dviju djevojčica i prije svega veliki borac je postao inspiracija mnogima zbog hrabrosti s kojom se bori protiv sarkoma koji mu je dijagnosticiran kada je imao 30. godina. Nedavno je Markova partnerica Tina Biloglav u svojoj Instagram priči podijelila novosti vezane uz njegovo zdravstveno stanje i zamolila sve da se uključe kako bi Marku pomogli s liječenjem. Pomozite ako ste u mogućnosti!

"Svaki dan mi dođe hrpa pitanja kako je Marko. Marko nije dobro, u Zagrebu su iscrpili mogućnosti liječenja dok se trombociti ne poprave. Molimo sve koji mogu pomoći savjetom kako dići trombocite ili nas spojiti s nekom inozemnom bolnicom koja bi ga primila - sad je trenutak da reagirate. Hvala svima na podršci, brzi, osjećamo to. Centri za sarkome, eksperimentalna liječenja, alternativna medicina - svaka pomoć nam puno znači. Ajmo svi skupa za Marka pa da se čuda dogode", napisala je Markova partnerica Tina na Instagramu.

Evo što Marko kaže o svojoj knjizi:

Nedavno mi je netko napisao da imam neobičan dar običnu priču ispričati na jako zanimljiv način.

Taj kompliment već tjednima miluje moj ego.

Izvlačim iz toga zaključak da je knjiga koju ćeš (nadam se) kupiti jedna obična priča jednog običnog lika o jednom običnom raku, ispričana na neobičan (ili, ako pitaš moj ego, jako zanimljv) način.

Da, znam, pomalo zvuči kao uvod u otrcani američki film. Lik ima rak i odlučuje napisati knjigu o tome.

Ali iako je ovo knjiga o mom putovanju od trenutka dijagnoze, dao sam svaki atom sebe da to ne bude priča o raku. Neću ti lagati. Spominje se on pozamašan broj puta.

Ali ja ga, kao, doduše, i sve ostalo u životu, gledam i doživljavam iz nekog svog kuta. Moguće je da ćeš koji put pustiti suzu, ali ja sam se trudio da to puno češće bude od smijeha nego od tuge.

Knjigu možete kupiti OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:20