StoryEditor
HrvatskaPametno

Marijana Puljak: Vlada nije iskoristila priliku za dugoročnije reforme

Piše Hina
2. travnja 2020. - 17:44

Iz stranke Pametno u četvrtak su zamjerili Vladi da paketom mjera za pomoć gospodarstvu nije predvidjela ukidanje i smanjenje parafiskalnih nameta, kao ni rezanje troškova u javnoj upravi, pa ovu krizu nije iskoristila za dugoročnije poteze.

 "Iako su mjere donesene isključivo kao rezultat snažnog pritiska od strane poduzetnika, treba nastaviti i iskoristiti ovu povijesnu priliku za dugoročnije poteze, smanjenje svih nameta te reformu i smanjenje troškova javne uprave", priopćila je predsjednica stranke Marijana Puljak.

Vladu kritizira jer nije ukinula ni smanjila namete koji tvrtkama znatno opterećuju poslovanje, niti donijela prijedloge dugoročnog rezanja troškova u javnoj upravi koji su za spas gospodarstva neophodni i u normalnim vremenima.

 Predstavljene Vladine mjere smatra tek "vatrogasnima i privremenima", jer poduzetnici s pravom očekuju smanjenje nameta i nakon krize.

 "U Hrvatskoj se očito trebala dogoditi kataklizma svjetskih razmjera da bi vlast shvatila kako poduzetnici u ovoj zemlji stalno posluju s omčom oko vrata", naglasila je.

 Puljak je ocijenila i kako se na primjeru propusnica za odlazak iz mjesta prebivališta ili boravišta mogla vidjeti potreba za smanjenje broja gradova i općina. 

 "Treba nam brza i efikasna administracija, transparentna i moderna, na usluzi svim građanima, poduzetnicima i radnicima“, ustvrdila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 15:38