StoryEditorOCM
Hrvatskaskrivio nesreću

Malenica: Protiv vozača Vanje Marušić bit će pokrenut postupak. Štetu od sto tisuća kuna platio je Uskok

Piše Hina
19. travnja 2023. - 22:26

Ministar Ivan Malenica rekao je da je vozač šefice Uskoka Vanje Marušić bio zaposlenik Ministarstva pravosuđa te će protiv njega, zbog teške povrede službene dužnosti jer je kao službena osoba kriv za prometnu nesreću, biti pokrenut stegovni postupak, a ističe da ostavka Marušić nema politički kontekst.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica je to izjavio večeras za RTL-danas napomenuvši kako on kao ministar više od godinu dana nije imao informaciju o toj nesreći.

Na pitanje je li tu još itko zakazao osim Marušić, s obzirom na to da nije bio upoznat s prometnom nesrećom koju je počinio zaposlenik njegova ministarstva, Malenica je odgovorio kako je "konstatacija glavne državne odvjetnice da ona smatra da je Marušić propustila izvijestiti njega kao nadležnog ministra o ovom događaju".

Ministar je potvrdio i kako vozilo kojim je upravljao zaposlenik ministarstva nije Uskokovo te da je nastalu štetu u prometnoj nezgodi od sto tisuća kuna platio Uskok.

Na upit je li, s obzirom na to da Vanja Marušić odlazi, laknulo Vladi, Malenica je kazao kako ne vidi razloga zašto bi to laknulo Vladi, niti je ovo povezao s političkim kontekstom.

"U ovom trenutku odbacujem bilo kakve političke konotacije vezane za ovaj događaj", rekao je ministar i dodao kako je na DORH-u da da provedu sve potrebne postupke.

Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je u utorak zahtjev za prestankom rada iz osobnih razloga. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 21:36